COVIDNieuws

Rommelmarkt Welle light in september

Dankzij strikte extra maatregelen en een sterk crowd control plan van organisator Maspoe kunnen snuisterende verzamelaars dit jaar toch opnieuw met plezier afzakken naar de ondertussen bekende rommelmarkt in Welle. Op zondag 12 september worden de straten van het centrum van Welle tijdens deze afgeslankte 20ste editie omgetoverd in een openlucht rommelmarkt.

Omwille van corona werd de editie van 2020 geannuleerd en werd de rommelmarkt dit jaar uitzonderlijk verschoven van juni naar september. “Het covid-19 virus bleef spelbreker, waardoor we de 20ste editie van onze rommelmarkt hebben uitgesteld naar 12 september. Omdat corona ook nu nog steeds een rol speelt, kiezen we in overleg met Lokaal Bestuur Denderleeuw voor een Rommelmarkt Light, met bijkomende maatregelen”, vertelt organisator Kim Barbé van Maspoe.

Burgemeester Jo Fonck “Er was oorspronkelijk wat twijfel over de haalbaarheid wegens het succes van de afgelopen jaren. De rommelmarkt in Welle is al een tijdje, zeker bij mooi weer, de ideale zondaguitstap voor veel mensen. Samen met de veiligheidsdiensten gingen we in overleg met Maspoe en dankzij de extra inspanningen van de organisatie zijn we er voor de volle 100% van overtuigd dat we dit evenement veilig kunnen organiseren.”

“Zo werd het aantal standhouders ingeperkt, werden de inschrijvingen stopgezet en zijn enkel kermiskramen toegestaan als animatie. Er is in de evenementenzone een circulatieplan ingesteld. Uiteraard zijn ook de algemene regels, zoals het dragen van een mondmasker en sociale afstand, verplicht in de evenementenzone en in de eventuele wachtrijen. Daar staan we als Lokaal Bestuur natuurlijk op. Alle maatregelen zullen voor de bezoekers duidelijk zichtbaar zijn en de organisatie voorziet coronastewards die hier op toe zullen zien. We roepen dan ook graag op om de veiligheidsvoorschriften te respecteren”, vertelt schepen voor Cultuur Alberic Sergooris.

Daarnaast wordt er zeer stevig ingezet op crowd control. Kim Barbé: “We monitoren het aantal bezoekers op elk moment, zodat er indien nodig kan worden ingegrepen. Naast een app die ons daarbij ondersteunt, wordt er ook met camera’s in de drukste straten gewerkt en zullen onze corona-stewards de flow van bezoekers in goede banen leiden. Dit betekent uiteraard dat de commandopost van de hulpdiensten elk moment kan beslissen dat er even niemand meer bij kan. Bezoekers moeten dus voorbereid zijn op eventuele wachttijd bij de toegangswegen van de evenementenzone. We hebben er alle vertrouwen in dat we er op die manier er een fijne, maar ook veilige editie van kunnen maken!”

Burgemeester Jo Fonck: “Het doet ons deugd dat er dankzij de bijkomende inspanningen van Maspoe en het continu overleg tussen alle partijen toch een nieuwe editie van de Rommelmarkt komt. Na de zware coronamaanden en zelfs de regenachtige zomer kijkt iedereen er vast naar uit!”

Verder blijven natuurlijk ook de andere maatregelen op vlak van mobiliteit en veiligheid, net zoals voorgaande jaren, van toepassing.