Nieuws

Rotary Ninove-Dendervallei schenkt paascadeau van 750 euro aan OCMW Denderleeuw

Rotary Ninove-Dendervallei schenkt naar jaarlijkse gewoonte voedselpakketten aan het OCMW van Denderleeuw. Eind vorig jaar ontving het OCMW nog een cheque van 750 euro. Dit jaar werd er opnieuw 750 euro verzameld om uit te delen als paascadeau.

“Met deze gift kan het OCMW de meest kwetsbaren in onze gemeente door middel van een digitale Denderleeuwbon een extra financieel duwtje in de rug geven. Met de Denderleeuwbon kan je terecht bij alle deelnemende handelaars in Denderleeuw. Niet alleen voedingsproducten maar ook andere noodzakelijke waren kunnen hiermee worden betaald”, vertelt schepen Sofie Renders, bevoegd voor Sociale Zaken. “We zijn de Rotary Ninove-Dendervallei dan ook heel dankbaar voor dit extraatje rond de paasperiode.”

Rotary International is een wereldwijde vereniging van vertegenwoordigers uit het zakenleven, de administratie en de vrije beroepen die zich bewust inzetten voor de anderen. Dit gebeurt in een sfeer van dienstbetoon en beroepsethiek om zo de verstandhouding onder mensen en volkeren te stimuleren. Rotary International telt wereldwijd meer dan 33.400 Rotaryclubs. Rotary Club Ninove-Dendervallei werd opgericht in1965. De leden wonen of zijn professioneel actief in de gemeenten Ninove, Geraardsbergen, Lierde en Denderleeuw. Jaarlijks ondersteunt de Rotary Club de OCMW’s in hun werkingsgebied.