Nieuws

Samen verhogen we de fietsveiligheid

Vandaag 22 maart geeft de Vlaamse Stichting Verkeerskunde het startschot van een grootschalige fietsveiligheidscampagne. Ook Denderleeuw doet mee. Het voorbije jaar werd er heel wat afgefietst en dat wil het lokaal bestuur Denderleeuw blijven aanmoedigen door positieve boodschappen in het straatbeeld. Want fietsen levert allen maar voordelen op!

“Als gemeente doen we er alles aan om het verkeer in onze gemeente zo veilig en vlot mogelijk te laten verlopen voor iedereen. Met veilige infrastructuur, zoals de recente invoering van fietsstraten in de Kruisstraat en Bosstraat en de aanleg van fietspaden en suggestiestroken in verschillende straten in de stationsomgeving die er dit jaar nog aankomen” legt Yves De Smet, schepen voor Mobiliteit, uit. “Met de campagne van het VSV willen we de hulp van alle inwoners inschakelen om onze gemeente nog veiliger te maken. Want iedereen kan mee het verschil maken!”

Positieve boodschappen in straatbeeld

Om de campagne in Denderleeuw af te trappen heeft de gemeentelijke technische dienst vandaag op verschillende plekken borden opgehangen met boodschappen voor de fietsers en automobilisten. “Dat is vooral op plaatsen waar een geheugensteuntje ons kan helpen om het veilig te houden voor elkaar. Zoals bijvoorbeeld aan de kruising van de Kasteelstraat met het jaagpad, waar we fietsers er attent op maken dat ze voorrang moeten verlenen aan het verkeer in de Kasteelstraat. Of aan het fietspad op de Kouterbaan, waar we automobilisten vragen om extra op fietsers te letten voor ze afslaan”, vervolgt schepen De Smet. “Daarnaast verspreiden we ook positieve boodschappen waarin fietsers en automobilisten elkaar bedanken en aanmoedigen om rekening te houden met elkaar. Met deze kleine geheugensteuntjes en minimale inspanning houden we het samen veilig en maken we samen het verschil.”