Schepencollege verdeelt bevoegdheden

De leden van het nieuwe college voor Burgemeester en Schepenen hebben hun bevoegdheden verdeeld.

 

Burgemeester Alberic Sergooris neemt de bevoegdheden Bevolking, Erediensten, Personeel, Integrale veiligheid, Toerisme en Tewerkstelling op zich.

 

Eerste Schepen Jo Fonck is bevoegd voor Onderwijs en kinderopvang, Burgerlijke stand en begraafplaatsen, Huisvesting en Lokale Economie.

 

De beleidsdomeinen van Schepen Jan De Nul zijn Openbare werken, Mobiliteit, Patrimonium en erfgoed, Groenbeleid en Feestelijkheden.

 

Schepen Yves De Smet legt zich toe op Ruimtelijke Ordening, Sport en Dierenwelzijn.

 

Schepen Sofie Renders is bevoegd voor Jeugd, Financiën, Milieu en Duurzaamheid.

 

Cultuur en bibliotheek, Integratie en gelijke kansenbeleid, Communicatie en ICT gaan naar Schepen Jürgen Ruysseveldt.

 

Ook OCMW-voorzitter Lieven Vernaillen zetelt in het schepencollege. Hij zal zich toeleggen op Sociale Zaken, Senoiren en Sociale fraudebestrijding.

 

Tijdens het publiceren konden we al een reactie van Vlaams Belang noteren:

 

"Zoals het Vlaams Belang had voorspeld werd de bevoegdheid "Vlaamse aangelegenheden" geschrapt. Een duidelijk signaal naar de toekomst toe. De bescherming van het Vlaamse karakter van onze gemeente is voor dit linkse schepencollege dan ook helemaal geen proiriteit. Wat zal het volgende zijn?" vraagt Vlaams Belang gemeenteraadslid Kristof Slagmulder zich af.

"Het Vlaams Belang zal hier op de gemeenteraad van 26/11 over interpelleren." aldus Slagmulder.

 

De gemeenteraad van 26/11, de eerste met het nieuwe gemeentebestuur, belooft al een lange zitting te worden daar er maar liefst 75 punten op de agenda staan.

 

De Brabanter Nico©