Scholengordel zet de vakantie in voor meer dan 250 leerlingen

Op woensdag 28 juni 2023 organiseerde het Lokaal Bestuur van Denderleeuw een scholengordel. Leerlingen uit de derde graad lager onderwijs leerden vandaag al fietsend wat meer over de troeven van Denderleeuw én de verkeersregels.

“Woensdag 28 juni hebben de leerlingen van de derde graad lager onderwijs deelgenomen aan een fietstocht van een twintigtal kilometer. Maar liefst 7 lagere scholen namen vandaag deel aan de fietstocht. Dat is goed voor meer dan 250 leerlingen! De fietstocht ging volledig doorheen Denderleeuw en vond plaats in verschillende groepen die gelijktijdig reden, maar van op een andere plek vertrokken”, zegt schepen voor Onderwijs Jan De Nul.

“Tijdens deze sportieve fietstocht reden de leerlingen langsheen allerlei herkenbare punten en bezienswaardigheden in onze gemeente. Onderweg maakten ze kennis met allerlei verkeerssituaties en onze groene landbouwwegen zoals het Denderpad en de Wellemeersen”, gaat schepen voor Mobiliteit Yves De Smet verder.

“Op deze manier maken leerlingen op een toegankelijke en leuke manier kennis met de verkeersregels op de fiets. Hopelijk pikken ze het nu alvast op voor wanneer ze na de zomervakantie in september terug met de fiets naar school gaan. Zoals andere jaren konden de leerlingen (en begeleiders uiteraard) gedurende de pauze rekenen op een drankje en versnapering aangeboden door het lokaal bestuur”, sluit schepen De Smet af.