Schoonderhage ontvangt cheque opbrengst Sint Antoniuskermis

Directie Schoonderhage heeft zaterdag een cheque ontvangen met de opbrengst van de Sint-Antoniuskermis.

 

De veiling van de varkenskop en de verkoop van jenever tijdens Kermis Sint-Antonius op 17 januari 2016 bracht bijna 2000 euro op.

De Heemkundige Kring Iddergem en het gemeentebestuur schenken deze opbrengst aan Schoonderhage, het woon- en dagcentrum voor mentaal andersvaliden in de Kloosterstraat.  

 

“Onder een blauwe hemel en een stralende zon werd op zondag 17 januari opnieuw de varkenskopverkoop geveild,“ vertelt schepen voor Patrimonium Jan De Nul. “En dus kwamen de inwoners van ‘Eregem’ opnieuw massaal afgezakt naar het dorpsplein. “

 

Het concept van de Sint-Antoniusfeesten  is even eenvoudig als geniaal. Een borrel drinken met de buren in een volkse sfeer, met een vleugje nostalgie. “Meer hoeft dat niet te zijn. En meer mag het eigenlijk ook niet worden”, zegt cultuurschepen Jürgen Ruysseveldt. “De formule wordt duidelijk gesmaakt. Dit is Sint-Antonius op zijn best!”

 

Frans De Schrijver, die eerder dit jaar al een cheque kreeg van RC De Tovenaars, mocht de cheque in ontvangst nemen samen met enkele bewoners en personeel.

 

De Brabanter Nico©