Faits DiversNieuws

Scouts Denderleeuw redden vakantie Nederlanders

Bij Dover in Engeland hebben de scouts van Denderleeuw een wel heel goede daad verricht.

Zij organiseerden met meer dan 80 scouts hun jaarlijkse zomerkamp op camping Kingsdown aldaar. Toen de inrichting van hun kampement nog maar net klaar was arriveerde er de Nederlandse familie Zijlmans met hun twee kinderen.

Zij wilden er hun gereserveerde plaats dichtbij de scouts inrichten en er gaan genieten van een welverdiende vakantie. Helaas bleek al snel dat de Nederlanders aan alles hadden gedacht behalve aan de tentstokken. Zonder dat is het natuurlijk onmogelijk een tent op te zetten waardoor de hele vakantie van de Nederlanders in het water dreigde te vallen.

Dat konden de scouts natuurlijk niet laten gebeuren. Geheel belangeloos offerden ze een tent op voor de Nederlanders. De bijna 40 jaar oude degelijke canvas tent genaamd Laura werd door de scouts op de plek van de Nederlanders geplaatst en opgespannen.

De Nederlanders hoefden slechts toe te kijken. Een hele week, precies de termijn die de Nederlanders hadden gepland, konden zij gratis gebruik maken van de tent, en daarna werd ze weer afgebroken en terug genomen door de scouts.

De familie Zijlmans uit Oisterwijk heeft nog nooit zo weinig moeite hoeven doen om fijn te kamperen en is de scouts van Denderleeuw enorm dankbaar voor hun inzet!