Sint-Amanduskerk in Iddergem zwaait deuren op tijdens Open Monumentendag

Op zondag 10 september, tijdens Open Monumentendag, opent de Sint-Amanduskerk in Iddergem opnieuw de deuren voor het grote publiek. De Denderleeuwse Heemkundige Kringen doken in hun archief en zetten een heuse tentoonstelling op poten: ‘100 jaar volksdevotie’. De tentoonstelling is voor iedereen gratis toegankelijk tussen 10 en 18 uur.

“Op 10 september draagt ook Denderleeuw haar steentje bij aan Open Monumentendag. Die dag stellen wij de deuren van de Sint-Amanduskerk in Iddergem, net zoals vorig jaar, open voor het grote publiek”, vertelt schepen Jan De Nul. “De expo ‘100 jaar volksdevotie’ geeft boeiende inzichten over de evolutie van volksdevotie in onze Denderstreek. Naast kapellen, kloosters, processies en bedevaarten zal de tentoonstelling ook de kerk in het toenmalige Belgisch Congo onder de aandacht brengen. Wie de Open Monumentendag van vorig jaar gemist heeft, kan zondag ook de toekomstplannen van de kerk komen (her)ontdekken.”

“Je kan een bezoekje aan de tentoonstelling trouwens perfect combineren met een bezoek aan de rommelmarkt in Iddergem die ook zondag plaatsvindt. De tentoonstelling is bovendien volledig gratis. Zeker een bezoekje waard dus! Neem zeker ook een kijkje op www.openmonumentedag.be voor het volledige aanbod aan activiteiten in Vlaanderen”, aldus schepen Marnick Vaeyens.

De tentoonstelling ‘100 jaar volksdevotie’ is een samenwerking van de drie heemkundige kringen in Denderleeuw: Iddergem, Welle en Denderleeuw zelf met ondersteuning van het lokaal bestuur. Wie een bezoekje brengt, krijgt een bijzondere tentoonstelling te zien die stukken toont over volksdevotie uit de archieven van de drie Heemkundige Kringen.

Praktisch
– 10 september 2023
– 10.00 – 18.00 uur
– Gratis toegankelijk
– Sint-Amanduskerk Iddergem, Sint-Antoniusstraat 2-8, 9472 Iddergem