Nieuws

Sint-Antoniuskermis levert 3500 euro op voor Schoonderhage

De veiling van de varkenskop en de verkoop van jenever tijdens de Sint-Antoniuskermis in Iddergem op 22 januari bracht 3500 euro op. Dit mooie bedrag wordt door de Heemkundige Kring Iddergem en het lokaal bestuur geschonken aan het woon- en dagcentrum Schoonderhage.

Zoals elk jaar wordt er op Kermis Sint-Antonius een varkenskop geveild en jenever verkocht. “De editie van de Sint-Antoniusviering dit jaar was extra succesvol én uniek. We vierden natuurlijk dubbel feest want de Sint-Antoniusfeesten werden officieel erkend als Vlaams immaterieel erfgoed. Dat de Eregemnaren fier zijn en waren op deze erkenning én hun groot hart hebben getoond, zien we terug in de opbrengst van de verkoop. We haalden maar liefst 3500 euro op. Dat is 500 euro meer dan bij de laatste editie in 2020”, vertelt schepen voor Erfgoed Jan De Nul.

Schepen van Feestelijkheden, Marnick Vaeyens, gaat verder: “Traditiegetrouw schenken we samen met de Heemkundige Kring de opbrengst aan Schoonderhage, het woon- en dagcentrum voor mensen met een mentale beperking in de Kloosterstraat. Dit jaar geven we echter niet alleen een cheque ter waarde van 1450 euro, maar schenken we ook spel-, muziek- en ontspanningsartikelen ter waarde van 2050 euro. De bewoners van het centrum kunnen zich volledig uitleven met levensgrote gezelschapspelen of samen muziek spelen met verschillende instrumenten.”

“Met de overhandiging van de cheque sluiten we deze enorm succesvolle editie af”, sluit Kris Van Der Perre, voorzitter van de Heemkundige Kring Iddergem af. “Het is het beste bewijs dat de Sint-Antoniusviering jaar na jaar aan populariteit blijft winnen en door de erkenning zien we dit nog niet snel eindigen. Ik wil dan ook graag alle vrijwilligers en iedereen die heeft bijgedragen aan het slagen van het evenement uit de grond van mijn hart bedanken. De Sint-Antoniuskermis wordt gedragen dankzij al deze mensen die zich zowel voor als achter de schermen wekenlang inzetten om op de dag zelf alles vlot te laten verlopen. We kijken nu al uit naar 21 januari 2024.”