Sire, Denderleeuw zit zonder (echte) liberalen

Crisis bij de liberalen in Denderleeuw. Na de vuilspuiterij bij de lokale Open VLD valt er nu ook nieuws te rapen bij wat ooit de partner-in-crime was: Plus.  In een ver verleden trokken Open VLD en Plus samen naar de kiezer maar na polemiek met handtekeningen op voordrachtsaktes was het over and out met de liefde en gingen ze elk hun eigen weg.

Bij Plus stappen zowel voorzitter als ondervoorzitter het op. Het bestuur bestaat momenteel enkel nog uit de enige verkozene, namelijk Geert Van Schelvergem. Voorzitter Christa Wauters is via een samenwerking die Plus afsloot met CD&V zeker van 3 jaar Bijzonder Comité van het OCMW, na 3 jaar neemt iemand van CD&V het over.  Christa Wauters laat optekenen: “Het verkiezingsresultaat dat Plus in oktober behaalde viel enorm tegen. Wij geven grif toe dat we meer verwacht hadden. De samenwerking met bepaalde kandidaten was niet fijn en wij werden zelfs geboycot.”

Christa Wauters gaat verder als onafhankelijk lid. Ondervoorzitter Dieter Janssens – die zelfs geen kandidaat was bij PLUS – stopt ook omwille van persoonlijke redenen “Ik werk fulltime en oefen daarbuiten al een twintigtal jaar een activiteit uit in bijberoep, het was op vlak van tijd een hele puzzel. En als je niet meer op dezelfde lijn zit, stop je er beter mee”.

Geert van Schelvergem beseft dat Plus terminaal is “Wij bestaan nog, maar zijn op zoek naar nieuwe leden en een nieuw bestuur, maar dan nog blijft de toekomst van Plus onzeker.  De kans bestaat dat ik als onafhankelijk raadslid zal zetelen en dat Plus effectief stopt, maar komen binnenkort eens samen met enkele mensen om daar over te spreken.”

 

Verbroedering met Erna?

 

Opvallende post op sociale media: onlangs was op het profiel van de echtgenoot van Erna Scheerlinck (ex-gemeenteraadslid) een foto te zien met daarop enkele Plussers (o.a. kandidaat Ingrid Houtman en Hilde Scheerlinck) en gewezen SP-A kandidaat Marijke Moerman.  Het is geen geheim dat Geert Van Schelvergem graag met Erna Scheerlinck naar de gemeenteraadsverkiezingen was getrokken.

Wordt ongetwijfeld vervolgt.

 

© KvD