Nieuws

Site Veldstraat opent de deuren op Open Bedrijvendag

In samenwerking met Voka opent Lokaal Bestuur Denderleeuw voor het eerst de deuren van Site Veldstraat voor het grote publiek. Noteer alvast zondag 2 oktober in je agenda. Tussen 10 en 17 uur is iedereen welkom.

“De site Veldstraat werd al in 2020 volledig in gebruik genomen. Door corona was er nooit een officiële opening voor het grote publiek. Intussen nam zowel onze Technische Dienst als de brandweer er al zo’n twee jaar geleden hun intrek. Maar uitstel is geen afstel en tijdens Open Bedrijvendag verwelkomen zij jou graag in hun ‘nieuwe’ werkplaats”, zegt schepen van Facility Jan De Nul.

Grootste live jobbeurs

“Ontdek niet alleen het gebouw, de werknemers of het indrukwekkende wagenpark, maar maak ook kennis met Lokaal Bestuur Denderleeuw en Hulpverleningszone Zuid-Oost als werkgever. Open Bedrijvendag is niet voor niets de grootste live jobbeurs van het jaar. Onze personeelsdienst staat paraat om te antwoorden op al jouw vragen, met de openstaande vacatures van dat ogenblik en uiteraard steeds met een brede glimlach”, vertelt burgemeester Jo Fonck.
“Bij de brandweer kom je meer te weten over het rekruteringsproces en de voorwaarden om brandweerman of -vrouw te worden. Op zoek naar een nieuwe job? Of gewoon nieuwsgierig? Stop dan zeker ook eens aan ons vacaturestandje”, vervolledigt Kapitein Sven De Leeuw.

Randanimatie

“Nog geen plannen op 2 oktober? Kom dan zeker langs. Tussen 10 en 17 uur is iedereen welkom!
De site is vrij toegankelijk. Op je eigen tempo volg je het parcours doorheen het gebouw”, vervolledigt De Nul. “Breng gerust je kinderen mee. Laat ze poseren voor de brandweerwagens, aan een tractor of met een brandweerman”, vult De Leeuw aan.

“We willen er een interactieve rondleiding en geen statische rondleiding van maken. In de achterste loods stockeren we momenteel verkeerssignalisatieborden. Hiermee werd een klein fiets- en go-cartparcours uitgestippeld. Kinderen kunnen er aan de hand van een kort traject kennis maken met allerlei verkeersborden”, vertelt Fonck.

“Doorheen de hele rondleiding krijg je ook een aantal weetjes mee. Zo ontdek je hoeveel ton restafval we in 2021 verzamelden of hoeveel de volledige interventie-uitrusting van een brandweerman weegt”, vult De Nul aan. “En bovendien kan je ons ook live zandzakjes zien vullen.”, besluit De Leeuw.

Praktisch

Het is niet mogelijk te parkeren op de parking van de site Veldstraat. Wie met de wagen komt, parkeert zich best op de parking van het Walleken, deze ligt op wandelafstand van de site.

Samen met heel wat andere bedrijven in de regio zet Lokaal Bestuur Denderleeuw op 2 oktober de deuren open tussen 10 en 17 uur. Stippel je graag een route uit of wil je ontdekken welke bedrijven er nog deelnemen? Dat kan via www.openbedrijvendag.be