Nieuws

Personeelsverloop en ziekte door slechte sfeer bij politie

Heel wat politiemensen ontvluchten het politiekorps van de zone Denderleeuw-Haaltert. En dit niet alleen omwille van jobopportuniteiten korter bij huis, maar vooral omwille van de slechte sfeer op de werkvloer.

 

Door de slechte sfeer zijn er ook heel wat agenten die zich ziek melden. Dit wordt niet alleen bevestigd door de opvallend hogere cijfers van afwezigheid of personeelsmutaties, maar ook de waarnemend korpschef bevestigde de slechte sfeer aan politieraadslid Kristof Slagmulder van Vlaams Belang. Deze laatste interpelleerde tijdens de afgelopen politieraad. En dit mag gerust frappant genoemd worden, want tijdens een interview (verschenen in Het Laatste Nieuws van 27 mei 2016) liet men zich nog uit over de opperbeste sfeer en het lage ziektecijfer. Een leugen dus.

 

Kristof Slagmulder: “Wij pleiten voor een maximale invulling van het aantal inspecteurs, dus 52 in plaats van de 49 die nu voorzien zijn. Verder willen we dat er snel maatregelen worden genomen tegen de slechte sfeer én dat de oorzaak wordt aangepakt”.