Slechts 50 euro buit na gewapende overval in Welle

Broodjeszaak KrantEnBroodje aan de Regentiestraat in Welle werd deze ochtend iets na 5 uur, net na het openen van de zaak, overvallen door 2 daders.

 

“Kort nadat ik de deur geopend had kwamen 2 mannen de zaak binnen. Gewapend met een keukenmes en geweer vroegen ze naar waar de kluis stond” zegt eigenaar Rik Rubbens nog zichtbaar onder de indruk “Er was, door het vroege uur, nog niet veel cash in de zaak aanwezig. Ik neem elke avond het geld mee en breng het naar de bank, daardoor is de buit bijzonder klein. Amper 50 euro konden de 2 mannen buit maken.”

 

Het is de eerste keer dat de zaak wordt overvallen. Een inbraak maakte ze wel al eerder mee, al sloegen de daders dan op de vlucht van het alarm. 

 

“Ik denk er over om camera´s te plaatsen” zegt Rik, die in het duister tast over wie de daders kunnen zijn. “Goh, ze droegen een bivakmuts en hadden handschoenen aan. Ze waren gekleed in donkere kledij en spraken wel Nederlands, maar met een vreemde tongval. Ze liepen in de richting van de Stijn Streuvelstraat de zaak uit nadat ik me serieus verweerd had” zegt Rik nog.

 

Hij ging de overvallers te lijf met een barkruk en een inoxen plaat waarop broodjes afgebakken worden.

 

Foto: Facebook