Nieuws

Sociale dienst OCMW vanaf 4 oktober op afspraak

De sociale dienst van het OCMW gaat binnenkort op afspraak werken.

 

Op die manier kunnen de maatschappelijk assistenten voldoende tijd en aandacht schenken aan elke bezoeker en verdwijnen de soms lange wachttijden. Vanaf 8 september kan je een afspraak laten vastleggen, vanaf 4 oktober gaat het werken op afspraak definitief van start.

 

´Vanaf 4 oktober gaat onze sociale dienst mensen ontvangen op afspraak. Verschillende factoren overtuigden ons om af te stappen van de vrije inloop in de voormiddag en op donderdagavond en volop in te zetten op het werken op afspraak. Zo streeft ons OCMW naar een hogere klantentevredenheid door minder lange wachttijden en een efficiënte dienstverlening op maat. Het zal onze maatschappelijk assistenten toelaten voldoende tijd en aandacht te besteden aan iedere hulpvraag. Bovendien kunnen we zo de werkprocessen binnen de sociale dienst optimaliseren.´ zegt OCMW-voorzitter Lieven Vernaillen.

 

Vernaillen benadrukt: ´De opdracht van het OCMW verandert uiteraard niet: wie hulp zoekt, kan nog steeds bij het OCMW terecht. Alleen worden nieuwe bezoekers eerst via een verkennend gesprek ontvangen. Wie al een maatschappelijk assistent heeft, maakt voortaan een afspraak voor een gesprek.´

 

Meer info kan je bekomen via

 

053 66 33 63 – vraag@ocmwdenderleeuw.bewww.denderleeuw.be/ocmwopafspraak

 

NDB©