Nieuws

Solidariteitscampagne Vlaams Belang Denderleeuw: soepverkoop op markt Welle komende donderdag

Het Vlaams Belang afdeling Denderleeuw lanceert dit najaar een solidariteitscampagne: ‘Een hart voor onze mensen’. “De komende weken wordt over heel Vlaanderen een grootscheepse soepverkoop georganiseerd”. “De opbrengst wordt integraal geschonken aan het goede doel”.

Eén op tien Vlamingen leeft met een inkomen onder de Europese armoedegrens. “Dit komt neer op maar liefst 610.000 Vlamingen in armoede, een beschamend cijfer voor een welvarende regio als Vlaanderen”, aldus Vlaams parlementslid Kristof Slagmulder. “Onverwachte gebeurtenissen die iedereen kunnen overkomen, zoals jobverlies of een arbeidsongeval, leiden niet zelden tot hardnekkige armoede. Onze partij pleit voor een beleid op maat van onze mensen, om iedereen die heeft meegewerkt aan een welvarend Vlaanderen een menswaardig bestaan te garanderen.”

Ook door de stijgende energiefactuur worden meer en meer gezinnen deze winter in de energiearmoede geduwd. In een maand tijd steeg de jaarfactuur voor gas gemiddeld met 750 euro en die voor elektriciteit met 230 euro. “Dit is onaanvaardbaar. Het Vlaams Belang wil daarom al langer dan vandaag een verlaging van het btw-tarief van 21% naar 6%”, luidt het nog.

“We wachten niet op de Wetstraat, maar gaan mensen zelf helpen – in de Dorpstraat”

Het Vlaams Belang zal de komende drie weken met de parlementsleden en honderden vrijwilligers meer dan zestig markten bezoeken, waaronder dus ook in Welle (Denderleeuw). Voor de prijs van twee euro krijgen de marktgangers een tas soep met bijhorende button. De inkomsten hiervan gaan naar vzw Huizen van Vlaamse Solidariteit. Met deze campagne zetten we onze sociale boodschap om in daden. We wachten niet op de Wetstraat, maar gaan mensen zelf helpen – in de Dorpstraat!