SpA boegbeeld Jo Fonck stelt Lvb voor

Deze morgen werd het project Denderleeuw boven de doopfont gehouden.

 

Burgemeester Jo Fonck stelde deze morgen het nieuw project voor. Lvb moet een project worden die in 2018 naar de kiezer trekt.

 

Er zijn in de loop der jaren heel wat politiekers die zich hebben afgescheurd van hun partij en een nieuwe eigen partij begonnen.

Hierdoor weet de kiezer niet meer wie waar voor staat en als burgervader wil Fonck met dit project Denderleeuw terug verenigen in plaats van verdelen. De basis van dit project is natuurlijk de gemeenteraadsleden van Sp.A aangevuld met bekende namen, maar ook verrassingen.

 

Zo staan bv Guy Valckenier en Mentissa Aziza ook mee achter dit project.

Guy Valckenier is de succesvolle zakenman achter de Valckenier groep. Mentissa daarentegen is de winnares van The Voice Kids.

Beide willen ze hun steentje bijdragen aan Lvb : Lijst van de burgemeester.

 

“Ondernemen is zoals politiek ; mensen samenbrengen en dat moet vandaag de grote boodschap zijn.” zegt Guy.

“Ik denk niet dat we hier vandaag kleur bekennen. Ik geef toe dat het geen gemakkelijke stap was maar ik ga me volledig achter dit project zetten.” besluit Guy.

 

Mentissa wil zich dan weer inzetten voor het taalprobleem.

“Mensen vinden het een drempel om bv naar een oudercontact te gaan of een afspraak op het ocmw als ze de Nederlandse taal niet onder de knie hebben. Ik wil ook de jongeren bewust maken dat politiek belangrijk is.” vertelt Mentissa.

 

Daarnaast zagen we bijvoorbeeld ook Jochen Baert, overgekomen van VLD, Frank Van Den Borre, ex-PLUS en ex-VLD,…

Ook veel nieuwe gezichten vullen de lijst van de burgemeester aan.

 

Lvb zal dus in 2018 naar de kiezer trekken.

 

Uiteraard lokte de voorstelling van Lvb ook reacties uit bij de oppositie.

 

Zo zegt VB dat het net de Sp.a en CD&V zijn die de oorzaak waren dat Denderleeuw maandenlang in een negatief daglicht werd gesteld. De nieuwe lijst was te verwachten maar alles is wat te doorzichtig. aldus Kristof Slagmulder.

 

NVA denkt dat Sp.a zal terugvallen 15% van de stemmen en dat dit de enige reden is waarom ze niet onder hun eigen naam willen naar de verkiezingen trekken. Lvb wil de kiezer misleiden maar hun lijst is wel samen gesteld uit Sp.a leden aangevuld met overgelopen liberalen en politiek dakloze individuen. Als de kiezer verandering wil zal NVA moeten deel uitmaken van de meerderheid. aldus Johan Duyck.

 

PLUS zegt dat met de slechte prognoses die Sp.a laat optekenen dit geen verrassing is. Sp.a en CD&V hebben Denderleeuw maandenlang in slecht daglicht gesteld en tot stilstand gezorgd. Nu met een nieuw project uitpakken is vrij goedkoop. aldus Christa Wauters.

 

Het wordt dus afwachten of Lvb de verwachtingen kan inlossen.

 

NDB