Nieuws

Start asfalteringswerken in verschillende straten

Vanaf 17 oktober worden herstellings- en asfalteringswerken uitgevoerd in enkele straten in Denderleeuw.

 

Delen van de Geallieerdenstraat, Koopwarenstraat, Dwarsstraat, Braamlandstraat en Terjodenstraat / Kapellestraat krijgen een nieuwe asfaltlaag. Hierdoor zullen bepaalde straten gedurende één of meerdere dagen niet toegankelijk zijn voor doorgaand verkeer.

 

´Het gemeentebestuur investeert 45.000 euro in dit project´, zegt Jan De Nul.

“Wegenwerken brengen onvermijdelijk ongemakken met zich mee. Maar wij doen ons uiterste best om de hinder voor alle weggebruikers en omwonenden zo veel mogelijk te beperken.” aldus De Nul

 

In de Geallieerdenstraat wordt één rijstrook ter hoogte van het kruispunt met de Middenstraat aangepakt. Op deze locatie wordt enkel plaatselijke hinder verwacht en blijft doorgaand verkeer mogelijk.

 

In het gedeelte van de straat tussen kruispunt Boomgaardstraat en Bouchtstraat krijgt de volledige rijbaan een nieuwe asfaltlaag. Verkeer richting Guido Gezellestraat wordt omgeleid van de Geallieerdenstraat richting Middenstraat en Bouchtstraat.

 

In de Dwarsstraat wordt het wegdek tussen het kruispunt met de Koopwarenstraat en Boomgaardstraat vernieuwd. Dit werk maakt onderdeel uit van een groter project tot aanleg van een ontmoetingsruimte aan de hoek met de Koopwarenstraat.

 

Het verkeer richting centrum wordt omgeleid via de Koopwarenstraat, Th. De Cleynlaan, Kouterbaan, Hugo Verrieststraat, Veldstraat, Geallieerdenstraat, Middenstraat, Bouchtstraat, Geallieerdenstraat en Guido Gezellestraat. Verkeer vanuit het centrum kan het station bereiken via de Geallieerdenstraat en Guido Gezellestraat.

 

In de Koopwarenstraat krijgt de rijbaan in de omgeving van de nrs. 10-12 een volledig nieuwe asfaltlaag. De werken zullen in twee fasen gebeuren zodat doorgang voor het wegverkeer gegarandeerd blijft over één rijstrook d.m.v. borden met voorrangsregeling.

 

In de Braamlandstraat ter hoogte van de nrs. 34 tot 44 krijgt de volledige rijbaan een nieuwe asfaltlaag. Bewoners wonende in de werkzone worden angeraden hun wagen buiten de werkzone te parkeren.

 

Het gedeelte van de Terjodenstraat, tussen de spooroverweg en de Kapellestraat, en de Kapellestraat, tussen de nrs. 72-78B, krijgen eveneens een nieuwe toplaag asfalt.

Verkeer komende van de Open Veldstraat/Kapellestraat richting Welleplein wordt omgeleid via Moortelveld, Marktweg en Broekstraat.

Het verkeer komende van Hertstraat richting Kapellestraat/Marktweg wordt omgeleid via Kapellestraat, Onderwijsstraat, Broekstraat, Open Veldstraat.

Plaatselijk verkeer naar de Ijzerenwegstraat en over de spooroverweg is toegelaten via de Broeder De Zwaeflaan in Aalst.

 

´Deze wegenwerken moeten niet alleen de veiligheid voor de weggebruikers verbeteren, maar dragen meteen ook bij tot een netter straatbeeld´, besluit burgemeester Jo Fonck. “ Het is een van de vele maatregelen waarmee we van Denderleeuw een aangename gemeente te willen maken.”

 

NDB©