Steven Van Gucht is eerste ereburger ooit van Denderleeuw

De gemeenteraad van Denderleeuw heeft op de zitting van 5 mei haar allereerste ereburger gehuldigd. Deze eer is weggelegd voor Steven Van Gucht. Als viroloog was hij de voorbije twee jaar één van de vooraanstaande figuren die ons land doorheen de coronacrisis loodste.

“Sinds mei 2021 is het mogelijk om inwoners van onze gemeente die persoonlijk een grote faam en aanzien met een Vlaamse, nationale of internationale uitstraling verworven hebben voor te dragen als ereburger van onze gemeente. Als eerste ereburger ooit wilden we Steven Van Gucht voordragen en daar zijn enkele goede redenen voor”, zegt burgemeester Jo Fonck.

Schepen Jan De Nul vervolgt: “Steven Van Gucht is als viroloog werkzaam bij Sciensano en werd er benoemd tot Hoofd van de Dienst Virale Ziekten. Tijdens de coronapandemie was hij één van de vooraanstaande figuren die de burgers van ons land gedurende twee jaar door de coronacrisis loodste. Zijn helder en duidelijk taalgebruik maakt van hem bovendien een voorbeeld om moeilijke informatie op een eenvoudige manier te communiceren naar het grote publiek. Hiervoor ontving hij in 2020 ook de Wablieft-prijs.”

“Steven zet zich niet alleen in zijn vakgebied, maar heeft ook een lokaal engagement. Zo nam hij onlangs het peterschap van de Buurtcomputer op zich. Als gemeentebestuur kunnen we niet anders dan fier zijn om deze persoon als inwoner te hebben in onze gemeente en om hem het eerste burgerschap ooit toe te kennen”, aldus burgemeester Fonck.