Streekderby eindigt onbeslist

De derby der derby´s eindigt onbeslist.

Vandaag stond de derby der derby´s op het programma : Dender – E Aalst.

Voor deze wedstrijd liet Burgemeester Sergooris extra veiligheidsmaatregelen nemen. Zo waren er een 100-tal agenten op de been om alles in goede banen te leiden.

De supporters van E Aalst die met de trein kwamen verzamelden aan de achterkant van het station en werden onder begeleiding naar het Van Roystadion gebracht.

De rivaliteit tussen beide clubs is nogmaals gebleken. Eerder dit seizoen werd de middenstip gestolen uit het Van Roystadion en de nacht voor de derby werdt er een doos achtergelaten aan het stadion. Daarin zat de spandoek die al even vermist was. De spandoek met opschrift "De Trots van de Denderstreek"  was helemaal in stukken geknipt en vergezeld van een brief met daarop de tekst : "Wij hopen dat jullie even goed kunnen puzzelen dan fusioneren". Naast deze vlag zat ook de "gestolen" middenstip….

De wedstrijd zelf dan.

Eendracht begint sterk aan de wedstrijd en we zijn nog geen twee minuten ver of het eerste doelpunt is een feit. Gillis kopt een hoekschop binnen. 0 – 1.

Nog geen minuut later is het bijna prijs aan de overkant. Casagolda kopt net naast.

Vijf minuten later is het Aalhoul die de bal, op voorzet van Podevijn, net naast kopt.

Opnieuw vijf minuten later is Terki er dan toch met de gelijkmaker. Van ver in de linkerhoek.  1 – 1.

De scheidsrechter vraagt om te stoppen met voetzoekers te gooien.

Op het half uur is het opnieuw Casagolda die in twee keer Dender op voorsprong brengt. Na een safe van de keeper kan hij in de rebound de bal keuring binnen koppen. 2 – 1

Zo gaan we rusten met en 2-1 voorsprong.

Eendracht begint opnieuw sterk aan de tweede helft. Na vijf minuten krijgt Bokila en kans maar besluit naast doel.

Vijf minuten later mist Casagolda de kans om de voorsprong te vergroten.

Het is dan uiteindelijk Aalst die langszij komt met de gelijkmaker van Lusamba.

In de 64ste minuut kan diezelfde Lusamba, na een slecht weggewerkte hoekschop, de 2-3 tegen de netten tikken.

70ste minuut, Dimbala draait zich vrij en kan de 3-3 gelijkmaker binnenduwen.

De scheidsrechter laat nu de wedstrijd stilleggen wegens aanhoudend gooien van voetzoekers.

Na 10 minuten kan de wedstrijd terug hervat worden.

We staan terug vijf minuten op het veld of Aalhoul vindt Dimbala die de 4-3 op het bord zet.

Met nog en kwartier te spelen wil Dender de voorsprong behouden.

Beide ploegen krijgen nog een aantal kansen maar het is Eendracht die in de allerlaatste minuut door Bokila de 4-4 gelijkmaker kan binnen trappen.

De strijd tussen beide streekgenoten blijft dus onbeslist.

Eindstan FCV Dender EH – Eendracht Aalst : 4 – 4.