Syrische vluchtelingen opgevangen in Denderleeuw

Sinds gisteren telt Denderleeuw 3 vluchtelingen, op zoek naar asiel.  Het zou gaan om Syriërs die hun land ontvlucht zijn omwille van IS-strijders en de tragedie die dit meebrengt voor de lokale bewoners.

 

"In Denderleeuw zijn er 8 gesubsidieerde plaatsen voorzien die we verdelen over 2 woningen: één in Iddergem en één in wijk Ten Kouter. De asielzoekers die hier terecht komen wonen zelfstandig maar krijgen begeleiding van het OCMW." weet OCMW-voorzitter Koen D´Haenens.

 

"Voor de asielzoekers in onze gemeente aankomen kregen ze van Dienst Vreemdelingenzaken een screening om eventuele banden met IS-strijders op te sporen. We zijn er dus vrij gerust in dat dit bij deze 3 personen niet het geval is. Maar zeker zijn we nooit." aldus nog D´Haenens.

 

Denderleeuw heeft altijd al vluchtelingen opgevangen: zo zouden er momenteel in Denderleeuw ook enkele Irakezen verblijven. De aanwezigheid van asielzoekers wijzigt geregeld en dit doordat Fedasil bepaalde mensen hier weghaalt en andere mensen plaatst.

 

De Brabanter Nico ©