Nieuws

Terreur Brussel ook gevolgen voor Denderleeuw

De aanslagen deze morgen in Brussel hebben ook gevolgen voor de gemeente Denderleeuw.

 

In het station van Denderleeuw worden alle treinen staande gehouden. Voor de gestrande reizigers is het dan uitkijken en wachten tot er een trein vertrekt. Zo is de oude lijn naar Gent en Kortrijk in gebruik. In het station kwamen we reizigers tegen die normaal deze morgen gingen vertrekken naar Ijsland. Zij zijn met de trein tot in Brussel geraakt maar niet tot in Zaventem. Zij moesten terugkeren en zochten in Denderleeuw naar aansluiting richting kust. Ze waren al blijx dat ze nog leefden, gezien de gebeurtenissen.

 

Burgemeester Albéric Sergooris was ook ter plaatse.

"Wij hebben op het gemeentehuis een veiligheidscoördinator aanwezig die ten allen tijde bereikbaar is. Als er iets is kunnen inwoners altijd bij hem terecht." vertelt Sergooris.

"Ook hebben we alle scholen gecontacteerd om deze gesloten te houden en de kinderen binnen te houden. Ik heb ook de indruk dat de instructies consequent opgevolgd worden. De mensen die in station aankomen worden ook goed opgevangen. De meeste worden door familie of vrienden hier opgehaald, anderen zoeken een aansluiting met het thuisfront." vervolgt Sergooris.

"Het is natuurlijk ook afwachten wat de avondspits gaat brengen. Eens alle mensen die nu in Brussel zitten naar huis komen kan het inderdaad nog eens druk worden hier in station. Wij hebben ook het Rode Kruis aangesproken om standby te blijven om bv eten en drinken uit te delen indien dit nodig zou zijn. Maar op dit moment verloopt alles heel rustig." besluit burgemeester Sergooris.

 

De politie patrouilleert, samen met Securail, ook in en rond het station van Denderleeuw.

 

De Brabanter Nico©