Faits DiversNieuws

Toch Denderleeuwenaar betrokken bij rellen in Brussel

Het leek een welles-nietes spelletje te worden: eerder deze week verschenen er in De Standaard en Het Laatste Nieuws berichten dat er inwoners uit Liedekerke, Aalst en Denderleeuw bij de rellen van afgelopen zaterdag (25 november) betrokken waren.

 

De burgemeester van Aalst zei het resultaat van cameraonderzoek af te wachten (beelden werden door het parket opgevraagd), de burgemeester van Denderleeuw, Jo Fonck (SP-A / LVB) liet de politie onmiddellijk een goednieuws bericht via Facebook de wereld insturen via de lokale politiezone Denderleeuw/Haaltert.

 

Een berichtje dat ook door bepaalde copy/paste media werd opgepikt.

 

“Rechtzetting artikel De Standaard: GEEN deelname inwoners Denderleeuw geïdentificeerd aan rellen te Brussel tot heden”… Gisteren in de late namiddag was het berichtje plots verdwenen. De voorbode van écht nieuws? Ja, zo blijkt.

Ene Eddy Moise Tchuisseu uit (jawel) Denderleeuw – een snotaap van 23 – geeft in Het Nieuwsblad van vandaag grif toe dat hij aan de rellen heeft deelgenomen. Eddy zegt “ik wil de schade wel mee vergoeden, maar met alle rijkdom die jullie in Congo opgehaald hebben kunnen jullie toch iets bijpassen”.

 

Verder laat deze Kameroense Denderleeuwenaar optekenen dat hij vroeger tegen de NVA was, dat hij hier geboren en getogen is maar hij zich “plots” geen Belg meer voelt.