Nieuws

Tweede editie van Reveil siert begraafplaats van Welle

Op dinsdag 1 november, Allerheiligen, organiseert Lokaal Bestuur Denderleeuw de tweede editie van Reveil op de begraafplaats van Welle. Samen met muzikanten, dichters en de basisscholen van Welle wordt getimmerd aan een warme rouwrevolutie.

“Al enkele jaren organiseert bijna 1 op de 2 Vlaamse gemeenten op 1 november onder impuls van vzw Reveil troostconcerten met als doel afscheid en rouw bespreekbaar maken. Reveil kende vorig jaar bij ons zijn debuut, op de begraafplaats van Denderleeuw, met een eerbetoon aan de overledenen door lokale muzikanten, dichters en vertellers. Door het succes van deze eerste editie willen we dit initiatief, door middel van een beurtrol, ook graag organiseren in de deelgemeenten. Dit jaar is de begraafplaats van Welle aan de beurt”, verduidelijkt schepen van cultuur Marleen Van der Hoeven.

“Op Allerheiligen willen we muziek, poëzie en creativiteit aanwenden als troost tegen verdriet. Tussen 10u en 11 uur word je op het kerkhof onthaald door de dichters Geert-Jan Beeckman en Guido De Bruyn met poëzie. Tessa Cornelis zorgt met haar fantastische stem onder pianobegeleiding van Benthe Waegeman voor de muzikale omlijsting. Ook de basisscholen uit Welle werden bij het project betrokken. De leerlingen van GBS Welle sieren de graven met trooststenen. De leerlingen van VBS Welle tonen zich van hun creatiefste kant met knutselwerkjes en een heuse maquette. Zeker de moeite om een kijkje te komen nemen”, vult burgemeester Jo Fonck aan.

Verhalenbank zoekt herinneringen

Wie naast een bezoek aan het kerkhof ook graag een verhaal deelt over een dierbare overledene kan dat vrijblijvend doen op de digitale verhalenbank van Reveil: www.reveil.org/verhalenbank. Samen kunnen we ervoor zorgen dat ieders herinnering in leven blijft.

Parkeer- en verkeersmaatregelen

De dagen rond Allerheiligen brengen heel wat extra verkeer rond de drie begraafplaatsen met zich mee. Om het kerkhofbezoek voor iedereen zo aangenaam en zo vlot mogelijk te laten verlopen werden er enkele parkeer- en verkeersmaatregelen uitgewerkt. Meer info hierover kan je terugvinden op https://www.denderleeuw.be/reveil-op-het-kerkhof-van-welle.

Praktisch
• Locatie: Begraafplaats Welle, Welleplein 23, 9473 Welle
• Wanneer: dinsdag 1 november 2022, tussen 10u en 11u
• Meer info: www.reveil.org