Uitdeelactie Station Denderleeuw

Onder de slogan "Bespaar op asiel, niet op eigen mensen" hielden woensdagnamiddag mandatarissen en militanten van Vlaams Belang een uitdeelactie aan het station te Denderleeuw.

 

"Onze partij berekende de kostprijs van de asielcrisis en plaatste deze tegenover de massieve lastenverhogingen en besparingen die de burger kreeg opgedrongen" zegt Kristof Slagmulder gemeenteraadslid voor Vlaams Belang in Denderleeuw.

 

“Enkel op basis van het budget van Fedasil bedraagt de kost voor de opvang van één asielzoeker 1.249 euro per maand – of 14.991 euro per jaar. Dat is meer dan het gemiddelde pensioen, dat 1.212 euro bedraagt."

 

Laks uitwijzingsbeleid

 

Tegenover het opgezette beeld van een kordaat asielbeleid, plaatst het Vlaams Belang de naakte cijfers. “Slechts 6 procent van het aantal bevelen tot uitwijzing wordt effectief uitgevoerd. Eens voet aan wal, is de kans dus uiterst groot dat men hier kan blijven.”

 

Met een salvo aan maatregelen wil het Vlaams Belang het asielbeleid keren: “Het uitgangspunt moet zijn dat asielzoekers in eigen regio worden opgevangen. In samenwerking met de internationale gemeenschap moeten volwaardige opvangcentra, zo dicht mogelijk bij huis, worden uitgebouwd.” Daarnaast pleit het Vlaams Belang onder meer voor de herinvoering van controles aan de binnengrenzen, de verstrenging van de visapolitiek en een omvat ontradingsbeleid.

 

De mandatarissen en militanten deelden zo´n 1000 flyers uit aan de pendelaars in het station.

 

De Brabanter Nico ©