Vanaf 8 februari elektrische deelwagen beschikbaar op Welleplein

Vanaf 8 februari zijn er drie elektrische deelwagens beschikbaar in Denderleeuw. Voorheen kon je er twee terugvinden aan het station van Denderleeuw. Sinds vandaag is er ook een beschikbaar op het Welleplein. Door de deelwagens te verspreiden over het grondgebied van de gemeente wil het lokaal bestuur de drempel verlagen en nog meer burgers laten kennis maken met autodelen.

“Sinds mei 2020 zijn er elektrische deelwagens beschikbaar in onze gemeente via Valckenier Share en onze inwoners vinden al aardig de weg er naartoe. Van de 15 gemeenten in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen die gebruik maken van Valckenier Share, telt onze gemeente het meeste aantal ritten door privépersonen. Gemiddeld zijn dit zo’n 80 ritten. Met de coronacrisis in gedachten is dit zeker niet slecht, maar dit aantal mag zeker omhoog. We willen burgers blijven aanzetten tot het maken van duurzame verplaatsingen en elektrische deelwagens zijn daar een mooi alternatief voor. Tot nu toe stonden er twee deelwagens aan het station, vanaf vandaag tref je er ook een aan op het Welleplein. Een verplaatsing maken naar het station om een deelwagen te gebruiken is niet voor iedereen evident. Daarom starten we een proefproject in samenwerking met Valckenier Share. Dit proefproject wordt door hen gefinancierd en zal 6 maanden duren. Nadien beslissen we of we de derde deelwagen permanent in het aanbod meenemen. Door een deelwagen in Welle te plaatsen, hopen we de drempel te verlagen en nog meer burgers te laten kennis maken met autodelen”, zegt schepen Yves De Smet.

“Sensibilisering blijft een belangrijk item binnen mobiliteit. De noodzakelijke mentaliteitsverandering kan er pas komen wanneer mensen zich bewust worden van hun gedrag in het verkeer, de mogelijke impact op anderen en de alternatieven vervoersmodi die er zijn. We blijven hier dus verder op inzetten en hopen dat meer mensen hun weg vinden naar duurzame alternatieven om zo stap voor stap te komen tot een meer leefbare gemeente”, aldus schepen Andy Depetter.

Hoe reserveer ik een wagen?

Om gebruik te maken van de deelwagens van Vackenier Share in Denderleeuw meld je je aan met de SHARE Mobility app. Deze app kan je downloaden met jouw smartphone. Dat kan bv. door de QR-code in te scannen op de website www.valckeniershare.be. Op deze site vind je trouwens alle info over het autodelen-project en ook handige instructievideo’s.

Een wagen reserveren kan weken vooraf, maar ook op het moment dat je de wagen nodig hebt.

Je betaalt enkel wat je verbruikt: voor de wagens in Denderleeuw is dat een uurprijs van 4 euro per uur (of 29 euro per dag) en een kilometerprijs van 0,20 euro per gereden kilometer. Er zijn dus geen verborgen kosten zoals registratiekosten verbonden aan het gebruiken van een deelwagen van Valckenier Share.

Meer info over autodelen in Denderleeuw vind je op www.denderleeuw.be/autodelen. Voor al je vragen over reservaties kan je terecht op de website van Valckenier Share of via het telefoonnummer 02 456 08 98, dat bereikbaar is van 7.00 tot 22.00 uur.