Nieuws

Veeloo schenkt 500 bomen aan Natuurpunt

Veeloo, het Belgische merk van elektrische fietsen met vestigingen in Ninove, Aalst en Dendermonde engageert zich om jaarlijks extra inspanningen te leveren die het milieu ten goede komen.

Het duurzaam karakter van de e-bike onderneming spreekt voor zich. “Door meer mensen aan het fietsen te krijgen halen we jaarlijks heel wat ton CO² uit de lucht. We schatten dat alle fietskilometers die onze klanten jaarlijks verzamelen goed zijn voor een vermindering van zo’n 500 ton CO²” vertelt Jens De Mulder, zaakvoerder van Veeloo. “Toch hebben we als onderneming het gevoel dat we nog meer kunnen en moeten doen. Met onze mobiele servicewagen op CNG besparen we jaarlijks zo’n 10 ton aan CO². Een kleine inspanning, net daarom engageren we ons nu om jaarlijks een extra inspanning te gaan doen door bomen aan te planten in de regio.”

Voor 2021 zet Veeloo zijn schouders onder 2 projecten in de Denderstreek. Zo schonken ze 500 bomen aan Natuurpunt voor bebossingsproject Beverbeekvallei te Ninove. Wouter Mertens, voorzitter van Natuurpunt Ninove is tevreden met deze bijdrage en opgetogen dat ondernemingen in de buurt zich lokaal gaan verankeren met hun projecten. “We realiseren in Ninove momenteel het grootste Vlaamse bosuitbreidingsproject. Alle steun van iedereen die een positief verhaal wil schrijven is dus meer dan welkom.” vult Wouter aan.

Een nieuw aangeplant Voedselbos te Meerbeke is het 2de project waar Veeloo zich de komende jaren wil voor gaan inzetten. “Een voedselbos is een ecosysteem ontworpen als bos met als hoofddoel het produceren van voedsel in de verschillende lagen van het bos. Van kruidlaag tot boomlaag. Voedselbos “Ik, jij, wei” is een plaats waar verbinding tussen mens en natuur centraal staat.” zegt bezieler
van het project Toon De Doncker. “Samen met vzw “Wij op de wei” willen we mensen opnieuw in verbinding brengen met elkaar en met zichzelf door de natuur.”

Veeloo wil op die manier jaarlijks een extraatje doen voor de natuur, per verkochte elektrische fiets gaan ze eind 2022 al zeker voor de aanplanting van 1 boom extra.