Nieuws

Verken de Kunstroute in Denderleeuw op 8, 9 en 10 juni

De Kunstroute is terug! Tijdens het pinksterweekend van zaterdag 8, zondag 9 en maandag 10 juni kan je opnieuw genieten van allerhande kunstwerken op verschillende locaties in Denderleeuw en kinderen mogen uitkijken naar enkele leuke workshops op zondagmiddag. Stof genoeg voor een leuke daguitstap met vrienden of familie.

De 11de Kunstroute heeft heel wat moois te bieden. Op negen verschillende locaties tonen meer dan 50 kunstenaars je drie dagen lang hun creaties, telkens van 13 tot 18 uur. “In de gerestaureerde Pastorij, één van de best bewaarde geheimen van Denderleeuw, kan je kennismaken met het werk van Carine Van den Stock, Marnik Vanderheyden, Kurt Van der Straeten, Danny-Francis Van Regenmeuter, Illia Vromman, Silvia Van Poucke, Herman Van Mulders, Anke De Backer en Martine Sterck. Ze experimenteren vooral met klei en keramiek, aangevuld met de kunst van het figuurzagen en schilderwerk”, vertelt schepen van Cultuur Alberic Sergooris.

Schepen Jan De Nul vervolgt: “In de sfeervolle pastorijtuin vertellen Jan Clement, Ann Dierickx, Mario Van Droogenbroeck, Marijke De Schrijver en Jean-Paul Van der Meulen je graag meer over hun passie. Marie-Paule Cooman, Morena Heylens, Danny Boone, Larysa Alberda, Svetiana Mischenko, Lyudmyla Volosnya, Lieve De Bolle, Monica Van der Eecken en Martine Speeckaert tonen hun schilderwerk en sculpturen in Den Breughel op het Dorp. In de foyer kan je de kunstwerken van De Keramiekskes bewonderen, een groep vriendinnen die sinds een aantal jaren samen kunst maken. In hun bar kan je ook genieten van een lekker drankje.”

“In ’t Kasteeltje kan je het werk bekijken van Machteld De Metsenaere, Herman De Backer, Linda Bellen en Betty De Vleeschouwer. In de Regentiestraat 92 in Welle, ten huize Leen Rochette, leer je meer over papiervouwen, pottenbakken, keramische sculpturen, olieverfschilderijen, houtkunst en kleiwerk dankzij Jan De Smedt, Urbain Schreyen, Eddy Brijs, Marnic De Lange, Marthe Vanhoutte en Leen Rochette”, zegt schepen Marnick Vaeyens.

“Een echte blikvanger dit jaar is opnieuw de Kinderkunstenmarkt op zondag 9 juni. Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen van 14 tot 17 uur terecht in en rond de Palaver, dat voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een plein vol artistieke en gratis workshops. Zo kan je er reuzenzeepbellen blazen, sculpturen maken in klei, je eigen maffe kapsel creëren, paintballen, een Haka dansen en nog veel meer… Drie dagen vol kunst en cultuur met een mooi aanbod voor jong en oud, daar staat de Kunstroute dit jaar opnieuw voor garant!”, aldus schepen Sergooris.

Vertrekken kan vanaf iedere locatie

Een overzichtsbrochure is vanaf zaterdag op elke locatie beschikbaar of kan gedownload worden op de gemeentelijke website. Verdiep je in de achtergrond van de verschillende kunstenaars, maak kennis met hun creaties of stippel gewoon je route voor de dag uit.