Nieuws

Vernieuwing voetpaden Hemelrijk gaat laatste fase in

Gisteren is een aannemer gestart met de vierde en laatste fase van de vernieuwing van de voetpaden in de wijk Hemelrijk.

 

In deze fase worden de voetpaden in de Eikenlaan en Acacialaan aangepakt.

 

´De aannemer is gestart met de vernieuwing van de voetpaden in de Eikenlaan en Acacialaan, en zal deze aansluiten op de vernieuwde voetpaden in de Hazelaarstraat´, vertelt schepen Jan De Nul.

 

´Ook de straatgoten en boordstenen worden vernieuwd en verzakkingen ter hoogte van straatkolken worden hersteld. De werken zullen ongeveer 197.000 euro kosten. Een omleiding is niet voorzien aangezien de verkeershinder beperkt zal zijn en de werken, in goede weersomstandigheden, binnen 8 weken zoudenmoeten afgerond zijn. De werken vormen een onderdeel van de totale vernieuwing van alle voetpaden in de woonwijk Hemelrijk´ zegt schepen van Openbare Werken Jan De Nul.

 

´In 2011, 2013 en 2016 werden de 1ste, 2de en 3de fase van de werken al uitgevoerd. Het mag duidelijk zijn dat blijvend investeren in voetpaden een van de beleidsprioriteiten vormt van dit gemeentebestuur. Zo starten we dit jaar ook nog met de vernieuwing van de voetpaden in de Bloemlandstraat en Schoolstraat.´ besluit De Nul.

 

´Met de vernieuwingsoperaties van de voetpaden verhogen we het comfort en de veiligheid voor alle zwakke weggebruikers en in het bijzonder voor onze senioren, personen met een handicap en jonge gezinnen met buggy’s´, vult Lieven Vernaillen aan.

 

 Ten laatste eind mei zouden de werken afgerond moeten zijn.

 

NDB©