COVIDNieuws

Vervroegde herfstbooster voor zorgverleners vanaf 17 augustus

Vanaf woensdag 17 augustus kunnen zorgverleners van de Eerstelijnszone (ELZ) Regio Aalst een herfstboosterprik tegen COVID-19 krijgen. Na afspraak kunnen ze daarvoor terecht in het vaccinatiepunt De Oever, Albrechtlaan 117 in Aalst.

Elke zorgverlener van de ELZ Regio Aalst die woont of werkt in Aalst, Lede, Erpe-Mere, Haaltert of Denderleeuw, komt in aanmerking. Dat geldt dus voor alle artsen, tandartsen, apothekers, dierenartsen, verpleegkundigen, zorgkundigen, kinesisten, …. van deze Eerstelijnszone. Voor een groot deel van het personeel van ziekenhuizen en woonzorgcentra zal de herfstbooster ook via het werk beschikbaar zijn.

Zorgverleners zullen geen oproep ontvangen voor de vervroegde herfstbooster. Indien zij hierop wensen beroep te doen, kunnen ze een afspraak maken via het vaccinatiecallcenter (Tel. 053 723 080).

Bevolking krijgt herfstbooster vanaf 15 september

Vanaf begin september zal elke meerderjarige die een volledige basisvaccinatie kreeg, automatisch uitgenodigd worden voor de herfstboosterprik van zodra diens laatste covidprik meer dan drie maanden geleden is.

Opgelet: Het vaccinatiecentrum verhuist vanaf 15 september terug naar Denderdal (Kortestraat 14 – Aalst).

Mensen die geen (volledige) basisvaccinatie kregen, dienen zelf een afspraak te maken via het vaccinatiecallcenter (Tel. 053 723 080). Zij ontvangen géén automatische uitnodiging.

Meer info over de herfstbooster volgt later deze maand.