Faits DiversNieuws

Vlaag van inbraak stationsbuurt

De stationsbuurt van Denderleeuw is de eindejaarsperiode een doel van inbraak geweest.

 

Het begon in de nacht voor oudejaarsavond bij Patisserie Meert.

 

Toen gingen inbrekers aan de haal met een grote som geld en een deel van de goederen in de winkel.

In de winkel zelf hebben de inbrekers geen schade aangericht.

"We konden de dag zelf, het was oudejaarsavond, de winkel niet dicht doen." zegt de zaakvoerster.

"Je kan de mensen die hun bestellingen gedaan hebben voor oudejaar niet in de kou laten staan. We waren dus genoodzaakt de winkel open te houden en te zorgen dat de klanten hun bestellingen hadden zonder dat ze iets merkten van de inbraak. Is natuurlijk niet gemakkelijk wetende wat er allemaal verdwenen is en hoeveel tijd je er in gestoken hebt om alles toch op tijd klaar te krijgen." vervolgt de zaakvoerster

"Wijzelf hebben nieuwjaar toch een beetje kunnen vieren maar dit was een korte nacht gezien de gebeurtenissen." besluit ze.

 

Ook in de zaak ernaast hebben inbrekers de nacht nadien toegeslaan.

 

In de ochtend van 1/1 is de kapperszaak ernaast ook de prooi van inbrekers.

Daar hebben ze de voordeur geforceerd en zijn de dieven met een kleine buit kleingeld en wat haarproducten aan de haal gegaan.

"In het salon staan ook juwelen, maar deze hebben ze gewoon laten staan en zelfs niet aangeraakt." zegt de zaakvoerder.

"Ze hebben wel de volledige zaak doorzocht, waarschijnlijk op zoek naar een kluis. We wachten nu het sporenonderzoek af.

Vandaar dat de zaak vandaag 2/1 dicht blijft." vervolgt de zaakvoerder.

"Voor de inbraak bij ons hebben ze hier ook gevochten voor de deur. Het bloed lag hier overal. Zelfs op de auto zat er bloed. De stationsbuurt is hier niet meer wat het vroeger was." besluit de zaakvoerder.

 

"Het is hier allemaal begonnen een zes-tal weken geleden." zegt eigenaar Patisserie Meert.

"Er is hiernaast een cafe dat net is overgenomen. Vanaf de overname is het hier elk weekend "bal". Ik heb hier al elk weekend de politie mogen bellen voor nachtlawaai. Ze spelen hier Afrikaanse muziek en zingen hier een ganse nacht door. En dat terwijl wij als bakker al zo weinig nachtrust hebben. De eerste keer ben ik op een vriendelijke manier met de Afrikaanse eigenaar gaan praten. Maar na een half uur was de muziek weer zo luid. Uiteindelijk heb ik dan de politie gebeld. Daar zeggen ze de problematiek te kennen. De stationsbuurt is niet meer zoals vroeger en op termijn kan het mij ook klanten kosten." besluit ze.

 

De Brabanter Nico©