Nieuws

Vlaams Belang bezorgt kerstpakket aan 70 Denderleeuwse gezinnen in strijd tegen armoede

Via het initiatief ‘Vlaams Solidair Denderleeuw’ zal de lokale Vlaams Belang-afdeling voor het 4de jaar op rij kerstpakketten uitdelen aan gezinnen die een extra steuntje kunnen gebruiken. Dit jaar zal door onze gemeenteraadsleden en bestuursleden een 70-tal pakketten bezorgd worden, aldus lokaal Vlaams Belang-voorzitter Christel De Bruecker. In 2018 ging het bij de start over 25 gezinnen, vorig jaar een 50-tal. Nu dus al 70. Deze actie kwam in 2018 nog aan bod in een Pano-reportage op de VRT.

Het Vlaams Belang verkocht onlangs ook soep op de markt in Welle, net als in heel wat andere gemeenten, onder het motto: ‘Een hart voor onze mensen’. De inkomsten hiervan gaan naar vzw Huizen van Vlaamse Solidariteit die instaan voor het samenstellen van de kerstpakketten. We zijn hen dan ook heel dankbaar voor deze samenwerking.

Met onze kerstpakkettenactie proberen we om mensen te bereiken die onder de radar van het OCMW blijven, vult gemeenteraadslid Kristof Slagmulder verder aan. Op die manier willen we ook hen een hart onder de riem steken. Armoede bestaat nu eenmaal jammer genoeg ook nog steeds bij onze eigen bevolking en het is vaak verdoken.

Onverwachte gebeurtenissen die iedereen kunnen overkomen, zoals jobverlies of een arbeidsongeval, leiden niet zelden tot hardnekkige armoede. Ook door de stijgende energiefactuur worden meer en meer gezinnen deze winter in de energiearmoede geduwd.

We wachten niet op de Wetstraat, maar gaan -daar waar we kunnen – mensen zelf helpen in de Denderleeuwse Dorpstraat.