NieuwsPolitiek

Vlaams Belang Denderleeuw wil deal sluiten met inwoners

“Na de perikelen rond de onbestuurbaarheid en de postjespakkerij verdient Denderleeuw een efficiënt en goed werkend gemeentebestuur” steekt Kristof Slagmulder, lijsttrekker voor het Vlaams Belang bij de komende gemeenteraadsverkiezingen van wal. “Het Vlaams Belang wil daarom naar aanleiding van de komende gemeenteraadsverkiezingen een deal sluiten met de inwoners van Denderleeuw. Geef het Vlaams Belang volgend jaar de kans om Denderleeuw opnieuw op de sporen te zetten. De voorbije 30 jaar zijn alle andere partijen aan de macht geweest. Het resultaat daarvan zien we vandaag. Uit de Grote Gemeentetest van Het Nieuwsblad blijkt dat onze gemeente op plaats 292 van de 308 Vlaamse gemeenten staat. Niet echt om fier over te zijn. Wat heeft de Denderleeuwenaar dus nog te verliezen?” vervolgt hij.

 

Kristof gaat verder: “Stel dat we erin slagen om deel uit te maken van het gemeentebestuur dan zijn we bereid om in het midden van de legislatuur (na 3 jaar) een referendum te organiseren zodat de inwoners kunnen oordelen of ze al dan niet tevreden zijn over ons beleid. Is het resultaat positief dan doen we nog 3 jaar verder tot de volgende verkiezingen. Zijn ze niet tevreden: dan stappen we vrijwillig op. Het wordt hoog tijd dat er opnieuw naar de bevolking wordt geluisterd en dat we opnieuw fier kunnen worden op Denderleeuw.”

 

“Waarom? Het thema migratie leeft vandaag nog sterker dan in 2012. Zo’n 20% van de bevolking in Denderleeuw is inmiddels van vreemde origine. Als het zo verder gaat dan dreigen we binnen een aantal jaren een minderheid te worden in onze eigen gemeente. De huidige sp.a-CD&V-meerderheid trekt voluit de kaart van de diversiteit. Aanpassen moet de boodschap zijn. Enkel Nederlands leren is niet voldoende. Er bestaat ook nog zoiets als onze waarden en normen. Heel wat Denderleeuwenaren voelen zich momenteel niet meer thuis in hun eigen gemeente. Een migratiestop is dus meer dan noodzakelijk” zegt Slagmulder.

 

“Het gemeentebestuur is op vlak van veiligheid meermaals tekortgeschoten: overvallen, vandalisme, vechtpartijen, inbraken, enzoverder. Deze zaken werden te vaak geminimaliseerd. Onbegrijpelijk. Het Vlaams Belang eist dan ook een harde aanpak en een lik-op-stukbeleid want de Denderleeuwenaar pikt het niet meer.  Ook andere thema’s zijn voor het Vlaams Belang belangrijk: zo moet de strijd tegen de verloedering opgedreven worden. Bejaarden moeten in rusthuizen de zorg krijgen die ze verdienen. Er moet meer aandacht gaan naar andersvaliden want vaak zijn bushaltes niet aangepast, liggen heel wat voetpaden er rampzalig bij, is er te weinig parkeergelegenheid, enzoverder” besluit hij.