Nieuws

Voetgangerstunnels station tijdelijk afgesloten voor vernieuwingswerken

Naar aanleiding van de vernieuwingswerken aan het station zullen de voetgangerstunnels eind november afgesloten worden. Zo wordt de veiligheid van de reizigers gewaarborgd tijdens de sloopwerken aan de gebouwen.

Voor de sloop van de zendmast en de luifel aan de fietsenstalling zal de voetgangerstunnel tussen de Kouterbaan en het Stationsplein deels afgesloten worden aan de kant van het Stationsplein, en dit van 22 tot 25 november 2021.

Om de veiligheid van de reiziger te garanderen worden de reizigers omgeleid via perron 2-3 naar de korte onderdoorgang. Aan de ingang kant parking zal aangekondigd worden dat de doorgang niet mogelijk is voor rolstoelgebruikers.

Concreet betekent dit voor voetgangers waarschijnlijk enkel een korte onderbreking. Zodra de luifel verwijderd en de zone veilig is, wordt dit opnieuw opengesteld. Voor rolstoelgebruikers is de situatie iets ingrijpender: tijdens de werkuren (tussen 7 en 16 uur) is geen doorgang mogelijk.

Vervolgens zullen de dienstgebouwen en de luifel aan het stationsgebouw worden gesloopt waardoor de andere onderdoorgang naar de perrons afgesloten zal zijn van 29 november tot 1 december 2021. Reizigers zullen in die periode enkel via de voetgangerstunnel tussen Kouterbaan en Stationsplein de sporen kunnen bereiken.

Bron: Denderleeuw.be
Foto: Google