Voorlopig toch parkeergelegenheid op de hoek Koopwarenstraat en Guido Gezellestraat

Er werd begonnen met de afbraak van de gebouwen van de oude wasserij Coppens op de hoek van de Guido Gezellestraat en Koopwarenstraat. In eerste instantie werd de oude ommuring afgebroken, later zal het gebouw en de loods afgebroken worden, aangezien hiervoor een sloopvergunning vereist is en de procedure hiervoor nog loopt.

 

Er wordt door de huidige meerderheid van CD&V en SPA een mooie bocht genomen door nu toch parkeermogelijkheid te voorzien op de hoek.

 

Een eerdere vraag van het Vlaams Belang om op deze locatie parkeergelegenheid te voorzien werd namelijk weggestemd door de meerderheid. Een petitie met meer dan 600 handtekeningen ten spijt.

 

Kristof Slagmulder van Vlaams Belang: “Nu blijkt dat het gemeentebestuur hier voorlopig toch parkeergelegenheid zal creëren. Op zich een goede zaak. Het Vlaams Belang haalt m.a.w. voorlopig zijn slag thuis. Maar wij vrezen echter dat dit een verkiezingsstunt is van sp.a en CD&V om de omwonenden te paaien want na de verkiezingen zal er een nieuwe bestemming worden aan gegeven. Het Vlaams Belang wil dat er op deze locatie sowieso moet kunnen blijven geparkeerd worden.”