Nieuws

Vrijetijdshuis Denderleeuw wordt open en lichtrijk gebouw

Het eerste ontwerp van het Vrijetijdshuis, dat één van de aantrekkingspolen moet worden voor het dorpscentrum van Denderleeuw, is klaar. Het Gentse ontwerpbureau Juxta creëerde in hun ontwerp een open gebouw met veel licht, een intiemere ondergrondse verdieping, een leescafé met aangename buitenruimte, een leestrap en nog veel meer. Nu het eerste ontwerp klaar is, volgt eind augustus nog een participatietraject over de inrichting waarna een definitief ontwerp eind dit jaar wordt voorgesteld. Als alles volgens plan verloopt, kan de bouw in het najaar van 2022 starten om te eindigen in het voorjaar van 2024.

In de zomer van 2020 werd een participatietraject uitgerold waar gemeentepersoneel, inwoners, verenigingen en scholen aan deelnamen. We ontvingen heel wat waardevolle reacties, die samen met de wensen van het Lokaal Bestuur als wenslijst werden overgemaakt aan geïnteresseerde architectenbureaus. Uit de ingediende voorstellen, bleek het ontwerp van het Gentse ontwerpbureau Juxta het meest aan deze wensen te voldoen.

In hun ontwerp creëren ze een open gebouw met veel licht, een intiemere ondergrondse verdieping, een leescafé met aangename buitenruimte, een leestribune en nog veel meer. Ze deden dit met een groot respect voor de bestaande structuur en binnen het vooropgestelde budget.

Als alles volgens plant verloopt, kunnen we in het najaar van 2022 beginnen bouwen. In het voorjaar van 2024 zouden de bouwwerken achter de rug moeten zijn.