Nieuws

VZW De (Ge)Buren helpt nieuwkomers in onze gemeente met hun integratie

“We zijn erg blij met de oprichting van onze vzw.”, zegt voorzitster Chris Vandenhende.

 

“Samen met acht enthousiaste vrijwilligers hebben we de vzw de (ge)buren opgestart.”

 

De focus van de vzw ligt op sociale ondersteuning en integratie van nieuwkomers binnen onze gemeente. Zo laat de vzw de nieuwkomers kennis maken met bestaande initiatieven binnen de gemeente om hen zo aan een sociaal netwerk te helpen.

Maar men zal ook begeleiden op het vlak van administratie, de zoektocht naar huisraad, …

 

“In eerste instantie zullen we starten met voedselbedeling. Daarvoor hebben we een overeenkomst met de Voedselbank Oost-Vlaanderen. We merkten dat er in Denderleeuw heel wat armoede is en dat veel gezinnen het moeilijk hebben. De vraag naar voedsel stijgt zeer snel en daar willen we aan tegemoet komen.” vervolgt Vandenhende

 

Naast de integratie zal de vzw één keer per maand voedsel verdelen. Daarvoor kunnen ze terecht in het WZC Ter Bake (Steenweg). Bij WZC Ter Bake reageerden ze meteen positief op het voorstel om samen te werken.

 

Het OCMW van Denderleeuw fungeert als toeleider.

 

Op donderdag 30 november 2017 organiseert de vzw een infomoment in de cafetaria van WZC Ter Bake, en dit tussen 17.00 uur en 20.00 uur. Rechthebbenden kunnen zich dan inschrijven. Wie graag als vrijwilliger wil meehelpen, is ook welkom op dat moment.

 

NDB