VZW steunt Aily en schenkt cheque

Op 27 maart kregen Cincia en Tom hun eerste kindje, Aily, samen. En pracht van een baby.

 

Echter enkel maanden later ontdekten artsen bij Aily een zeldzame tumor op haar borst.

“Op een dag was Aily aan het huilen maar zonder geluid.” vertelt Cincia.

“Van de kinderarts kregen we te horen dat we ons geen zorgen moesten maken. Maar het ging van kwaad naar erger. Aily dronk haar flesje niet meer. We besloten om naar Asse te gaan en daar verder te laetn onderzoeken. Omdat ze moeite had om te ademen werden er foto´s van haar longen genomen. Daarop was een tumor te zien die bijna volledig haar longen innam.” gaat Cincia verder.

 

“Het gaat hier om een tumor die slechts 1 keer per jaar voorkomt in Europa. Zeer zeldzaam dus. De tumor, 9 x 8 x 5 cm groot werd operatief verwijderd. Tijdens en na de operatie kreeg Aily een hartstilstand.Ze is hier gelukkig twee keer goed doorgekomen zonder hersenschade.

Nu zoveel maanden later zijn de chemo kuren afgelopen en zien we dat ze een echte vechter is.” besluit Cincia.

 

Dit verhaal zetten Rino en Nancy aan het denken en besloten ze om geld in te zamelen om zo Aily te steunen in haar strijd tegen de tumor.

 

Tijdens de pop-up kroegentocht mee georganiseerd door VZW De Rie van op de kat konden mensen een gift doen om Aily te steunen.

“Er werd een mooie bedrag ingezameld tijden de kroegentocht zelf.” zegt Rino.

“Normaal geven we onze opbrengsten van events aan lokale verenigingen of acties, maar omdat het verhaal van Aily ons zo aangreep hebben we het bedrag dat we opgehaald hebben nog wat aangedikt tot het mooie bedrag van €500. We hopen hiermee de kosten voor de ouders wat lichter te maken.” besluit Nancy.

 

NDB©