COVIDNieuws

Wachtzone aan recyclagepark Denderleeuw moet files verhelpen

Sinds de heropening van de recyclageparken ontstaan er dagelijks files aan het recyclagepark in Denderleeuw. Om dit te verhelpen besliste de gemeente Denderleeuw in overleg met afvalintercommunale ILvA en het Agentschap Wegen & Verkeer om een wachtzone aan te leggen ter hoogte van de N208. Vanaf vandaag, 23 april, wordt de wachtzone in gebruik genomen.

“De heropening van het recylagepark in Denderleeuw klonk bij vele inwoners als muziek in de oren”, zegt schepen Andy Depetter. “Dat zien we ook aan de vele automobilisten die dagelijks staan aan te schuiven. Om deze files te verhelpen, hebben we in samenspraak met afvalintercommunale ILvA en het Agentschap Wegen & Verkeer beslist om een wachtzone aan te leggen ter hoogte van de N208. Hiervoor werd de grasstrook naast de rijbaan uitgerust met rijplaten. We raden de bezoekers aan om te wachten in deze zone alvorens ze het recyclagepark inrijden. Op deze manier worden er geen files veroorzaakt en wordt ook het verkeer op de rotonde niet gehinderd.”

“De wachtzone wordt vanaf vandaag, 23 april, in gebruik genomen. Om de wachtzone te bereiken moeten automobilisten het fietspad kruisen. We vragen dan ook om de nodige aandacht te besteden aan mogelijke fietsers die op het fietspad rijden. De veiligheid van de zwakke weggebruiker mag niet in het gedrang komen. Ook willen we nog eens onderstrepen dat inwoners enkel essentiële verplaatsingen mogen maken. Indien een bezoek aan het recyclagepark nog even kan wachten, stel je dit dus best uit tot na de coronacrisis”, aldus schepen Yves De Smet.