Wandelroutes Iddergem krijgen update

Door het corona-verhaal trokken veel inwoners er op uit in de buurt en verkenden per fiets of te voet hun eigen dorp. Lokaal Bestuur Denderleeuw besloot dan ook om de zeven bestaande wandelroutes op te frissen. De routes werden voorzien van nieuwe bewegwijzering en er zullen nieuwe folders per wandeling verkrijgbaar zijn.

“Na de wandelroutes in Welle was het nu de beurt aan het mooie Iddergem”, vertelt schepen voor Toerisme Jan De Nul. “Het Open Kouterpad en het Tovenaarspad werden voorzien van nieuwe en duurzame bewegwijzering.”

“Ook deze routes werden volledig gedigitaliseerd en voorzien van een QR-code op de bewegwijzering. Via de website kan je de hele route trouwens vlot nakijken”, aldus schepen Marnick Vaeyens.

“Daarnaast krijgt elke route zijn eigen folder, met aandacht voor de bezienswaardigheden en lokale horeca langsheen de route. Die nieuwe folders zijn gratis verkrijgbaar op de verschillende gemeentelijke locaties, zoals de sporthal, de bibliotheek, de Palaver, het Kasteeltje, het AC, Huis van het Kind en het OCMW”, besluit schepen De Nul.

De opwaardering gebeurt in fases, in juni werden de routes in Welle aangepakt, in juli de wandelingen in Iddergem, in september de routes in Denderleeuw. Op zaterdag 24 juli werden de twee wandelroutes in het Tovenaarsdorp voorgesteld door de schepenen en de Heemkundige Kring Iddergem en Gezinsbond Iddergem. Zij nemen ook het peterschap op zich.