Week van de vrijwilliger met Burgemeester en Schepenen

Burgemeester en schepenen gaan mee aan de slag als vrijwilligers in de week van de vrijwilliger.

 

“Vrijwilligers vormen de motor van het verenigingsleven – van de socio-culturele verenigingen, de sportclubs, de oudercomités, … Maar ook in de zorgsector – bij het Rode Kruis, in rust- en verzorgingstehuizen… – maken zij het verschil. Op maatschappelijk niveau zorgen vrijwilligers er mee voor dat het vertrouwen en de verbondenheid onder de bevolking toeneemt en de sociale cohesie versterkt wordt.” zegt Burgemeester Albéric Sergooris.

 

“De gemeentelijke vrijwilligerspoule kent vandaag ruim 50 enthousiaste inwoners. Dankzij hen zijn projecten zoals Tastoe, Buurtcomputer, Jong-Leren, Ruilwinkel De Wissel, Soep en Spelen,… uitgegroeid tot succesvolle en dynamische initiatieven.” aldus Jurgen Ruysseveldt.

 

“Als blijk van waardering gaan we deze en volgende week een handje toesteken bij de vele initiatieven die onze vrijwilligers mogelijk maken”, benadrukt Ruysseveldt.” Op het programma van de schepenen staat onder meer: soep maken, opdienen en animeren op Soep & Spelen, de Ruilwinkel mee open houden, de computervaardigheden versterken van bezoekers bij Buurtcomputer en kindjes van Jong-Leren begeleiden bij hun huiswerk. En op donderdag 10 maart gaat het voltallige schepencollege in Den Breughel de toog bemannen en de afwas doen bij Tastoe.” besluit Jurgen Ruysseveldt.

 

De Brabanter Nico©