Nieuws

Werken aan Vrijetijdshuis gaan van start op 21 juni

Op 21 juni start aannemer Wycor met verbouwingswerken aan het voormalige lingeriebedrijf Triolet om dit om te toveren tot een Vrijetijdshuis. Deze fase zal midden 2024 klaar zijn, waarna met de inrichting van het gebouw kan gestart worden. De opening is voorzien in het najaar van 2024.

“Op 21 juni gaan de werken van start. Er staat heel wat op de planning, want een aantal oude gebouwdelen worden afgebroken en andere delen krijgt een nieuw dak. Daarnaast worden de technische installaties vernieuwd en worden de gevels geïsoleerd. De gevel worden afgewerkt met een mooie houten bekleding”, aldus schepen Jan De Nul. “Deze fase zal midden 2024 klaar zijn. Tenzij er onverwachte zaken opduiken, wat bij een verbouwing nooit uitgesloten is. Als alle buitenwerken achter de rug zijn, kan er gestart worden met de inrichting van het gebouw en wordt de buitenruimte aangelegd met een binnenpatio aan de A. De Cockstraat en een grote tuin aan de ingang via de Moreelstraat.”

Een plek voor elke Denderleeuwenaar

“Toen de bedrijfssite van het voormalige lingeriebedrijf Triolet te koop stond, hebben we niet lang getwijfeld om dit aan te kopen. Onze ambitie is om in Denderleeuw een aangename en levendige dorpskern te creëren en een Vrijetijdshuis in het centrum van onze gemeente stond op het verlanglijstje”, zegt schepen Yves De Smet. “Door de aankoop van site Triolet sloegen we dus twee vliegen in één klap: het vermijden van leegstand van een groot bedrijfsgebouw én een goede locatie voor het geplande Vrijetijdshuis.”

“Het Vrijetijdshuis wordt een gezellige plek voor elke Denderleeuwenaar. De bibliotheek krijgt hier haar nieuwe thuis en er is ook plaats voor een drankje en hapje in het lees- en beleefcafé”, vertelt schepen Marleen Van der Hoeven. “In de binneninrichting worden verschillende ruimtes gecreëerd om rustig te studeren of te werken, waar verenigingen kunnen vergaderen of om een concertje mee te pikken. Als alles volgens plan verloopt, verhuizen de boeken van de bib in het najaar van 2024 naar daar en vinden alle medewerkers van de dienst Vrije Tijd er hun nieuwe werkplek. We kunnen niet wachten om onze inwoners er te ontvangen!”

Meer weten? Neem een kijkje op denderleeuwinbeweging.be/een-leefbaar-centrum/vrijetijdshuis.