COVIDNieuws

WinkeLieje op 4 en 5 december afgelast

Het winkelweekend op WinkeLieje dat op 4 en 5 december zou plaatsvinden, wordt afgelast en uitgesteld naar een latere datum. De ernstige epidemiologische situatie en de strenge coronamaatregelen laten op dit moment niet toe het weekend te organiseren zoals vooropgesteld.

“WinkeLieje is een initiatief van de Raad Lokale Economie waarbij de gemeente ondersteuning biedt. Het zou de bedoeling geweest zijn om op 4 en 5 december Denderleeuw om te toveren tot één groot winkelgebeuren. Met de feestdagen in het vooruitzicht een fantastisch idee, want ook in Denderleeuw kan je terecht om je eindejaarscadeaus aan te kopen. Je hoeft hiervoor niet naar de grote stad of ze online te bestellen. Door lokaal te kopen, steun je bovendien onze handelaren”, zegt schepen Jan De Nul.

“Het is jammer dat we dit winkelinitiatief moeten afgelasten, maar als Raad Lokale Economie willen we onze verantwoordelijkheid nemen. Op dit moment dergelijke feestweekends organiseren lijkt ons geen goed idee. De situatie is heel ernstig en iedereen moet zijn steentje bijdragen om het besmettingscijfer naar beneden te krijgen. Wie zich als handelaar reeds ingeschreven had om deel te nemen, krijgt uiteraard een bericht van ons. Van uitstel komt echter geen afstel. WinkeLieje zal op een later moment plaatsvinden en ook dan zullen onze handelaren met open armen hun klanten ontvangen. Tot slot doe ik een warme oproep om lokaal te winkelen. De coronacrisis hakt er bij iedereen stevig in, ook bij onze handelaren. Winkelhier in Denderleeuw want ook zij kunnen je steun gebruiken”, aldus Kurt Van der Kelen, voorzitter Raad Lokale Economie.