Nieuws

Winnaars Bebloemingswedstrijd 2022 bekend

Met negen zijn ze in het totaal, de winnaars van de Bebloemingswedstrijd 2022. Voor hun bijdrage aan een kleurrijk en fleurig Denderleeuw ontvingen ze een Denderleeuwbon van 50 euro.

Voor de Bebloemingswedstrijd van vorig jaar schreven 18 inwoners zich in. “De wedstrijd heeft al jaren een vast aantal deelnemers, vaak schrijven ze zich jaarlijks zelfs in. Naar goede gewoonte was de categorie gevel het populairst, voortuin stond op de tweede plaats en tot slot tegeltuin op de derde plaats.”, vertelt schepen voor Groenbeleid Marnick Vaeyens. “Door de hittegolf van vorige zomer was het vaak een uitdaging voor onze deelnemers om hun bloem- en groenelementen steeds door de hitte te loodsen. Toch slaagden ze erin en zorgden ze zo met hun tuin en bloemen voor een fleuriger Denderleeuw. Er werden negen winnaars gekozen en als beloning kregen ze een Denderleeuwbon van 50 euro.”

Ook in 2023 jaar wordt er opnieuw een wedstrijd uitgeschreven. “De Bebloemingswedstrijd is een schot in de roos. Het fleurt niet alleen onze steeds verstedelijkte omgeving op, maar zorgt bijkomend ook voor meer biodiversiteit. Bijen en vlinders krijgen op deze manier extra voedingsbronnen en zorgen op hun beurt dan weer opnieuw voor de bestuiving van allerlei groenten en fruit. De wedstrijd zet mensen aan om hun tuin of gevel in te richten met meer groenelementen. Wat een belangrijk element naar de toekomst toe is. Wist je trouwens dat je los van de wedstrijd ook een gratis geveltuintje kan aanvragen? In totaal kunnen jaarlijks 50 inwoners er eentje krijgen. Interesse? Surf dan zeker eens naar onze website www.denderleeuw.be/geveltuinen”, besluit schepen voor Klimaat en Duurzaamheid Andy Depetter.

Inschrijven voor de Bebloemingswedstrijd van 2023 is mogelijk vanaf 1 april tot en met 31 mei via het deelnameformulier, te verkrijgen aan het onthaal van het Administratief Centrum, of via de website van ons lokaal bestuur www.denderleeuw.be/bebloemingswedstrijd.