Yves Nevens officieel PORTRA fotograaf

Slechts 25 fotografen uit heel Vlaanderen mogen zich officieel PORTRA fotograaf noemen.

Eentje hiervan is dorpsgenoot Yves Nevens.

Dat hij er trots op is steekt hij niet onder stoelen of banken, en terecht!

 

"In de zomer van 2015 werd ik gecontacteerd met de vraag hoe ik tegenover een toetreding tot PORTRA stond." vertelt Yves. "Uiterst positief natuurlijk!" vervolgt Yves. "PORTA is een collectief van de beste portretfotografen van Vlaanderen waar je enkel kan bij aansluiten op uitnodiging van de groep zelf."   

De selectiecriteria zijn zeer streng. Je moet niet alleen de beste portretfoto´s kunnen maken en bewijzen dat je op en top professional bent, maar je moet ook laten zien dat fotografie in je bloed zit. Je kan jezelf ook niet kandidaat voor het lidmaatschap, maar de mensen van PORTRA gaan zelf op zoek naar de beste fotografen van Vlaanderen. Het is dus een hele eer om gevraagd te worden. Zo´n uitnodiging, die weiger je niet. 

 

Een fotosessie boeken bij een PORTRA-fotograaf is meer dan zomaar een reeks foto’s laten nemen. Het is vooral ‘quality time’ voor de hele familie of groep waarbij iedereen zich amuseert. Een fotosessie moet een leuke ervaring zijn waar iedereen nadien nog met plezier aan terugdenkt.

 

De naam PORTRA is trouwens niet toevallig gekozen. Het is gebaseerd op het woord PORTRET maar ook een verwijzing naar m van een bekende lijn van filmrolletjes van Kodak. Professionele portretfotografen gebruikten deze films vooral omwille van de natuurlijke weergave van het volledige scala van huidtinten. Die nadruk op kwaliteit typeert vandaag ook PORTRA.

 

De Brabanter Nico©