Nieuws

Zomerse activiteiten vanaf 4 mei aan de Dender

Wie op zoek is naar een extra snuifje ‘beleving’ in Denderleeuw moet vanaf 4 mei afzakken naar het Dorp. In de Pastorijtuin heropent de pop-up bar ‘In de pastorie’ met als extra troef dit jaar de activiteit ‘gellyball’. Ook The Outsider is terug van weggeweest en biedt opnieuw kajaktochten aan op de Dender.

“Sinds een drietal jaar zetten we in Denderleeuw in op het toeristisch en commerciële potentieel van onze groene Dendervallei. Het is onze intentie om dit, misschien minder bekend stukje van toeristisch Vlaanderen, op de kaart te zetten”, vertelt schepen Jan De Nul. “Vanaf 4 mei heropent in de Pastorijtuin de pop-upbar ‘In de pastorie’ met een niet alledaags aanbod aan dranken en versnaperingen in een fantastisch mooi kader. Als extra troef bieden ze dit jaar de activiteit ‘gellyball’ aan, geschikt voor alle leeftijden. In tegenstelling tot paintball heb je geen pijn en word je niet vuil. The Outsider, die sinds 2020 gestart is met kajakverhuur in onze gemeente, komt ook dit jaar terug en zal kajaktochten aanbieden. Ideaal voor de avontuurlijke waterliefhebber.”

“Net als de voorbije jaren bieden we ook dit jaar een mooie korting aan. De eerste 210 deelnemers die een kajak huren genieten van 5 euro korting op een tocht van 1 of 2 uur. Voor de eerste 175 personen die deelnemen aan gellyball hebben we een korting van 6 euro voorzien”, legt schepen De Smet uit. “Beide initiatieven zijn gelegen aan de Dender en zijn heel zichtbaar vanaf de Denderoever en het jaagpad. Wie hier langskomt wordt ongetwijfeld geprikkeld en wil ontdekken wat er zich allemaal afspeelt op en rond de Dender en in het dorpscentrum. Bovendien wordt binnen enkele jaren het gebied naast de Dender omgevormd tot de groene long ‘het Denderpark’.
Zonder enige twijfel wordt dit, samen met de recreatiemogelijkheden aan de Dender, een fantastische troef voor ons dorpscentrum”, besluit schepen voor Ruimtelijk Ordening Yves De Smet.