Nieuws

Zomerse opvanginitiatieven voor kinderen en jongeren

Het opvangaanbod voor kinderen en jongeren vanuit de vrijetijdsdiensten en het Huis van het Kind zijn bekend en gebundeld op www.denderleeuw.be/zomeropvang. De online inschrijvingen voor inwoners van Denderleeuw starten op donderdag 18 juni om 18 uur.

“Het gemeentelijke zomeraanbod voor kinderen en jongeren werd gefinaliseerd, na implementatie van de richtlijnen vanuit de federale overheid”, vertelt Yves De Smet, schepen van Sport. “Als gemeentebestuur kunnen we opnieuw een divers opvangaanbod aanbieden. Zowel voor de sportkampen, speelpleinwerking en kinderopvang zijn alle nodige aanpassingen gebeurd met aandacht voor de veiligheidsvoorwaarden, zodat we alle kinderen veilig kunnen onthalen voor een zomer vol spel- en sportplezier.”

Sofie Renders, schepen van Jeugd en Kinderopvang, licht toe: “De gemeentelijke speelpleinwerking wordt georganiseerd op drie verschillende locaties. Je kan terecht in de klassieke locatie van het KAD in De Nayerstraat, maar ook de schoolsites van het KCD en IKSO worden deze zomer omgetoverd in fijne speelbubbels. In totaal zullen er vijf bubbels voor kinderen tussen 3 en 15 jaar oud worden georganiseerd. Onze animatorenploeg staat alvast te popelen om de speelpleinzomer te starten. Gezien deze vernieuwende aanpak krijgt de werking eenmalig de naam ‘BubbelLieje’ in plaats van Awimbalieje.”

Ook Kinderopvang De Puzzel zal deze zomer de kinderen verwelkomen in vijf contactbubbels. “Zowel kleuters als lagereschoolkinderen kunnen terecht in onze gemeentelijke opvanglocaties Wellenestje, Ravottersbos en Toverboom. Om de veiligheidsvoorschriften te respecteren, voorzien we voor elke bubbel een afzonderlijke werking en een andere ingang. De kinderbegeleiders hebben alvast een fantastisch zomerprogramma voorbereid voor alle kinderen.”

“Ook de sportkampen worden op meerdere locaties georganiseerd”, vervolgt sportschepen Yves De Smet. “Zo zal naast de gemeentelijke sporthal Ottoy ook sporthal Lecompte en de sporthal van het IKSO dienen als uitvalsbasis voor de sportdienst deze zomer. Opnieuw voorzien wij sportieve kampen voor kleuters en kids in diverse thema’s.”

“Een van de noodzakelijke maatregelen die wij als gemeentebestuur nemen, is de verplichte voorinschrijving voor zowel sportkampen, speelpleinwerking als kinderopvang”, vertelt Sofie Renders. “Vanaf donderdag 18 juni om 18 uur kan je als inwoner van Denderleeuw terecht op de gemeentelijke webshop voor de inschrijvingen van alle opvanginitiatieven. Vanaf maandag 22 juni om 10 uur kunnen ook kinderen die niet in Denderleeuw wonen, maar wel in onze gemeente naar school gaan, zich online inschrijven.”

Alle informatie over het concrete zomeraanbod voor kinderen en jongeren kan je raadplegen via www.denderleeuw.be/zomeropvang.

Inschrijven kan via de gemeentelijke webshop http://webshop.denderleeuw.be:

  • voor kinderen die in Denderleeuw wonen vanaf donderdag 18 juni om 18 uur
  • voor kinderen die in Denderleeuw naar school gaan vanaf maandag 22 juni om 10 uur