NieuwsSport

FC Dender onderuit bij Waasland Beveren

Deze avond (woensdag) stond er een bekerwedstrijd op het programma voor FC Dender.

De tegenstander was Waasland Beveren….

Een eerste ontmoeting in de Beker, maar wel al 4 ontmoetingen in de competitie.

De balans van deze 4 matchen waren in het voordeel van Beveren: 3 keer gewonnen en 1 gelijkspel.

Het zou dus geen gemakkelijke tegenstander worden…

Dender start sterk aan de wedstrijd…

De eerste kans komt er al na 3 minuten. Aalhoul haalt van ver uit, bal wijkt af op een verdediger en beland op de paal…

De eerste helft zorgt voor kansen aan beide kanten.

Dender krijgt na 14 minuten een hoekschop. Cabumi kan op links 2 man voorbij gaan maar zijn voorzet is ongevaarlijk.

Een minuut later komt Beveren 2 keer opzetten maar zonder doelgevaar.

In de 18de minuut kan Fernandez nog eens oprukken na een schitterende dribbel op het middenveld.

Echter zonder succes.

In de 35ste minuut is het dan Waasland Beveren die aan het langste eind trekt en het eerste doelpunt kan maken.

Ze krijgen een vrije trap op een gevaarlijke plaats. Moulin en Langil achter de bal maar het is Moulin die de 1-0 tegen de netten knalt.

Dender geeft zich natuurlijk niet gewonnen en kan na het tegendoelpunt enkele malen dreigen.

Dimbala kan net voor de rust zijn verdediger uitkappen en de gelijkmaker op het bord zetten.

Na de rust komt Waasland Beveren beter in de match en neemt de overmacht.

Dender kan nog eens dreigen via Fernandez en Casagolda, maar deze laatste besluit op doelman Henkinet.

In de 68 ste minuut wordt Gano vervangen door Nabab.

Dit blijkt dan ook voor Waasland Beveren een Gouden wissel te zijn want nog geen minuut later kan Nabab Beveren op voorsprong brengen. 1-2

Waasland Beveren wil zijn overwinning veilig stellen gaat op zoek naar een derde doelpunt.

Hierdoor is Dender aangewezen op het nalopen van de bal.

In de 80ste minuut kan Langil iedereen dribbelen inclusief de Dender-doelman maar de bal gaat niet in doel.

5 minuten later opnieuw een kans voor Waasland die op de dwarsligger sterft.

Dender onderneemt nog een laatste offensief en vervangt 3 spelers ineens.

Virgone, Lapage en Palmeri komen in d plaats van Fernandez, Podevijn en Aalhoul.

In de slotminuten kan Santos nog een schot van Demir in hoekschop duwen.

Ook Lapage krijgt nog een schitterende kans maar Henkinet redt Waasland Beveren.

Eindstand Waasland Beveren – FC Dender : 2 – 1