Nieuws

Prijsuitreiking spaaractie Week van de Markt

Tijdens de Week van de Markt begin oktober konden de marktbezoekers in Welle en Denderleeuw deelnemen aan een leuke spaaractie. De winnaars trotseerden donderdag 21 oktober het gure weer om hun prijs af te halen op de markt in Welle.

Tijdens de Week van de Markt, van 4 tot en met 10 oktober 2021, organiseerde de provincie Oost-Vlaanderen een spaarwedstrijd waarbij marktbezoekers 3 stempels van 3 verschillende marktkramers konden verzamelen en zo heel uiteenlopende prijzen konden winnen. Zo voorzag de provincie Oost-Vlaanderen onder meer een waardebon voor een weekendarrangement in Oost-Vlaanderen, een etentje bij de ambassadeur van ‘Lekker Oost-Vlaams’, pakketten met streekproducten…

“Om de markt van Welle en Denderleeuw een boost te geven vulde Lokaal Bestuur Denderleeuw die provinciale prijzenpot aan. Zo konden de marktbezoekers ook Denderleeuwbonnen voor een waarde van 200 euro winnen én ook waardebonnen om te besteden op de markt van Welle en Denderleeuw. Op die manier kwam de spaaractie in één beweging zowel de lokale ondernemer als de marktkramers ten goede”, legt schepen van Lokale Economie Jan De Nul uit. “Uit de ruim 200 ingediende spaarkaarten werden de winnaars geloot en op de donderdagmarkt van Welle uitgenodigd om hun prijs in ontvangst te nemen.”

De provincie Oost-Vlaanderen organiseerde dit jaar in samenwerking met de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen voor de tweede maal de Week van de Markt. “Doelstelling van de actie is om de Oost-Vlaamse markten en hun marktkramers in de schijnwerpers te zetten en om bezoekers te laten proeven van de beleving op en rond de markt. De campagne wil ook een hefboom zijn om nieuwe klanten naar de wekelijkse markt te lokken door hen te overtuigen van de versheid, kwaliteit en diversiteit van wat op een markt zoal kan gekocht worden”, besluit schepen van Markten Yves De Smet.